Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NAJBOLJI SPORTAŠI

U prepunoj dvorani KIC-a održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Ličko-senjske županije

Autor: Marin Smolčić

09.02.2024. 21:03
U prepunoj dvorani KIC-a održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Ličko-senjske županije

Foto: Marin Smolčić



Da je Ličko-senjska županija  pravo gnijezdo odličnih sportaša i sportašica pokazalo se večeras kada je Zajednica sportova Ličko – senjske županije  dvorami gospićkog KIC-a organizirala svečanost povodom proglašenja najboljih sportaša Ličko – senjske županije za 2023. godinu pod nazivom Dan sporta Ličko-senjske županije.


Okupljenim laurearima su posebno čestitali državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, glavni tajnik HOO Siniša Krajač i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić. Pri tome je zamjenica župana  podsjetila kako Ličko-senjska županija neprestano povećava ulaganja u sport.


-Ličko-senjska  županija stalnim ulaganjima i projektima nastoji pomoći razvoju sporta na svim razinama. To se posebno ogleda ulaganjima u obnove nekoliko  školskih igrališa  i terena, bilo za bavljenje rekreacijskim ili profesionalnim sportom. Nedavno je završeno školsko igralište u Švici pored Otočca, a pri kraju su radovi na igralištu Sinac. Nedavno smo aplicirali za obnovu igrališta u Brinju, a uskoro slijedi Senj. Tu je još nekoliko igrališta i sportskih dvorana. Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta što nas neprestano prati i podupire, kazala je zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić. U svojem govoru glavni tajnik HOO Siniša Krajač prenio je pozdrave cijele „olimpijske obitelji“ i čestitao domaćinima na stalnim ulaganjima u sport Ličko-senjske županije, što je evidentno po sportskim terenima i sve boljim uvjetima za bavljenje sportom i rezultatima. Državni tajnik Tomislav Družak istaknuo je  koliko je važan novi Zakon o sportu.




-Pri tome smo u mnogo čemu bili u pravu, a uz to postoje mnoge dopune koje će se uskoro ugraditi u taj Zakon. Sportska zajednica u ovoj Županiji ima izuzetno važnu ulogu, a to svojim dolascima potvrđuje i najjača garnitura iz našeg Ministarstva i HOO-a. Tako pokazujemo koliko cijenimo rad predsjednika Zajednice Milana Radoševića, vašeg župana i cijele garniture ljudi koji skrbe o sportu. Zapravo, koliko cijenimo sve sportašice i sportaše vaše županije. Mnogi ovdašnji projekti su sada u fazi ocjenjivanja i uvjeren sam da će uskoro biti odobreni, rekao je državni tajnik Družan. Zatim su gosti u pratnji domaćina najboljim spotrtašima i sportašica Ličko-senjske županije  dodijeli nagrade za sportske uspjehe u 2023. godini.


Pri tome su posebne nagrade u kategoriji doprinosa razvoju sporta u 2023. godini dobili su Dražen Sladović, Predrag Bakarić, Igor Šuper, Ivica Sušić,  Tamara Stilinović, Marko Mataija, Josipa Milković, Matija Podnar, Snježana Jurinić, NP Plitvička jezera, Kroma d.o.o. Gospić i poduzeće Lika-ceste.


Priznanje za medijsku promociju sporta „Grga  Rupćić“ primio je Zoran Orešković, dok je najbolji dječji vrtić Ličko-senjske županije Dječji vrtić „Pahuljica“ iz Gospića. U kategoriji perspektivnih sportaša i sportašica – mlađi uzrasti Ličko-senjske županije u 2023., nagrade su dobili: Ivano Krpan,član Taekwondo kluba Gacka, Šime Badurina iz  Taekwondo kluba Novalja, Mladen Marković, član Rukometnog kluba Gospić i Anja Rukavina također iz Rukometnog kluba Gospić.


U kategoriji perspektivna sportska ekipe u mlađim uzrastima Ličko-senjske županije u 2023.g. nagradu su dobili: dječaci 2008./2009. Rukometnog kluba Gospić i Ženski rukometni klub Senia iz Senja. U kategoriji najboljeg sportaša i sportašice do 18 godina starosti, nagradu su dobili: Romano Bako član Hrvačkog kluba Gospić, Jelena Marincel iz Taekwondo kluba Gacka, Laura Trol članica Taekwondo kluba Novalja i Borna Benković članica Ženskog košarkaškog kluba Gospić.


U kategoriji Najbolji trener Ličko-senjske županije u 2023.g nagradu je dobio Tomislav Lopec. U kategoriji za najboljeg sportaša i sportašicu Ličko-senjske županije u 2023. nagradu su dobili: Rino Mašić član Kluba za obaranje ruku Arktos i Karla Lončar članica Taekwondo kluba Gacka. Najbolji muški sportski klub Ličko-senjske županije u 2023. je Rukometni klub Senj. U kategoriji za najbolji ženski sportski klub Ličko-senjske županije u 2023. nagradu je dobio Ženski kuglački klub Plitvice. Nagradu za životno djelo u sportu (posthumno) Zajednica za 2023.godinu dodjeljuje Budimiru Peraniću kao osobi koja je sport Ličko-senjske županije zadužila kroz bavljenje nogometom.