Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Konačan popis

Tucak nije prijavio Krapića za nastup na EP-u, riječki centar ostaje uz reprezentaciju

Autor: Igor Duvnjak

31.12.2023. 09:04
Tucak nije prijavio Krapića za nastup na EP-u, riječki centar ostaje uz reprezentaciju

Foto: Ivan Krapić/D. KOVAČEVIĆ

Imamo problema s ozljedama, izbornikov izbor je opravdan i tu se nema što reći - poručio je Ivan Krapić



ZAGREB  Neposredno po završetku priprema hrvatske vaterpolske reprezentacije u Beogradu, izbornik Ivica Tucak odredio je konačan popis igrača za Europsko prvenstvo, što će se od 4. do 16. siječnja igrati u Dubrovniku i Zagrebu. S popisa 18 igrača koji su bili na završnim pripremama otpali su centar Ivan Krapić, vratar Mate Anić te branič Andrija Bašić.


– Odmah moram napomenuti da će Ivan Krapić svejedno cijelo vrijeme biti s nama na Europskom prvenstvu, ali ne kao igrač. Sjedit će tijekom utakmica s nama na klupi, ali će kao kapetan i dalje s nama biti prisutan cijelo vrijeme. On je nama izuzetno važan u tom pogledu – kaže izbornik Ivica Tucak.


U zapisniku utakmica će, međutim, kao kapetan biti upisan Marko Bijač, koji je i inače zamjenik kapetana reprezentacije.




Osim Marka Bijača, Tucak za Europsko prvenstvo računa na vratara Tonija Popadića (Jug AO), centre Josipa Vrlića (Jadran) i Luku Lončara (Olympiacos), braniče Rina Burića (Jug AO), Matiasa Biljaku (Jadran), Marka Žuvelu (Jug AO), te napadače Konstantina Harkova (Jadran), Filipa Kržića (Jug AO), Franka Lazića (Jug AO), Zvonimira Butića (Jadran), Antu Vukičevića (Marseille), Luku Bukića (Jadran), Lorena Fatovića (Jadran) i Jerka Marinića Kragića (Jadran).


– Odluka o ovoj trojici igrača je donekle uvjetovana i nekim ozljedama unutar momčadi. U prvom sam trenutku imao opciju da idemo na prvenstvo s trojicom centara, dakle, i s Krapićem. Međutim, kako je ozlijeđen Marino Čagalj, a znamo i da Matias Biljaka ima određene probleme s koljenom, tu je valjalo ozbiljno razmisliti. Ako se, ne daj Bože, kakva ozljeda dogodi centrima, onda ćemo se krpati s Burićem i Žuvelom koji mogu ući kao drugi centri. Imamo i određeni problem s Lukom Bukićem koji ima preponsku kilu koja isto može svakog trenutka stvoriti problem, ali to je razlog zašto ima više vanjskih igrača – dodao je Tucak, uz kojeg stručni stožer čine pomoćni trener Jure Marelja, trener vratara Renco Posinković, Igor Pezelj, zadužen za videoanalitiku, kondicijski trener Pero Kuterovac te fizioterapeuti Damir Luketić i Petar Kopanja.


Reprezentativci će se 1. siječnja okupiti u Dubrovniku na prvom treningu u Gružu.


Hrvatska je na Europskom prvenstvu u skupini A Divizije I zajedno sa Španjolskom, Francuskom i Crnom Gorom. Prva utakmica na rasporedu je 4. siječnja protiv Španjolske u 20.15 sati u Dubrovniku.


Izbornikov izbor je opravdan

– Uz Vrlića je na centru Lončar i smatram da sigurno imamo najbolji centarski par na svijetu. Ja ću sve vrijeme biti s reprezentacijom na Europskom prvenstvu, a onda četiri dana nakon njegovog završetka počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo u Dohi za koje normalno konkuriram kao i do sada, tu se ništa ne mijenja. Imamo problema s ozljedama, izbornikov izbor je opravdan i tu se nema što reći – poručio je Ivan Krapić. (I. D.)