Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ALL-Star miting

Šveđanin Armand Duplantis za jedna centimetar popravio vlastiti svjetski rekord u skoku s motkom

Autor: Hina

26.02.2023. 07:50
Šveđanin Armand Duplantis za jedna centimetar popravio vlastiti svjetski rekord u skoku s motkom

Foto: Armand Duplantis/Foto REUTERS

Olimpijski pobjednik iz Tokija preskočio je 6.22 metra u trećem pokušaju na All-Star mitingu u Clermont-Ferrandu, koji organizira tamošnja zvijezda skoka s motkom Renaud Lavillenie, i impresionirao 4000 gledatelja u dvorani



CLERMONT Švedska atletska zvijezda Armand Duplantis postavio je novi svjetski rekord sa preskočenih 6.22 metra na dvoranskom natjecanju u skoku s motkom u francuskom Clermont-Ferrandu.


Time je za jedan centimetar popravio svoju najbolju ocjenu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva na otvorenom u američkom Eugeneu.


Olimpijski pobjednik iz Tokija Duplantis preskočio je 6.22 metra u trećem pokušaju na All-Star mitingu u Clermont-Ferrandu, koji organizira tamošnja zvijezda skoka s motkom Renaud Lavillenie, i impresionirao 4000 gledatelja u dvorani.




Dvadesettrogodišnji Duplantis opisao je osjećaj postavljanja novog, šestog svjetskog rekorda kao “izvantjelesno iskustvo”.


“Kada imate ovakve trenutke, kada je energija na tako visokoj razini i kada poletite prema letvici, kao da lebdite. Nekako mi se čini da moje tijelo nije ni sletjelo na strunjaču nakon tog skoka”, objasnio je 23-godišnji Šveđanin.


“Malo mi se sve to čini previše. Stvarno mislim da je to zbog Renauda, ​​jer on mi puno znači. Od prvih atletskih koraka bio je moj najveći idol”, rekao je Duplantis o svom suparniku i nekada najboljem skakač s motkom..


Rekord je postavio šesti put, popravljajući ga svaki put za centimetar. Prvi put je to uspio u poljskom Torunu prije gotovo točno tri godine sa 6,17 metara. Prije toga rekord je šest godina držao Lavillenie sa 6,16 metara.