Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

United Cup

Poljska izborila polufinale United cupa protiv boljega iz ogleda Srbije i Australije

Autor: Hina

03.01.2024. 11:21
Poljska izborila polufinale United cupa protiv boljega iz ogleda Srbije i Australije

Foto: Iga Swiatek/Foto REUTERS

Francuska se pak plasirala u četvrtfinale nakon što je u Sydneyu pobijedila Italiju s 3-0



PERTH  Teniska reprezentacija Poljske plasirala se u srijedu u polufinale United cupa nakon što je u Perthu pobijedila Kinu sa 3-0.


Bodove su Poljskoj osigurali prva tenisačica svijeta Iga Swiatek  pobjedom 6-2, 6-3 protiv Qinwen Zhang i Hubert Hurkacz koji je sa 6-3, 6-4 svladao Zhizhen Zhanga.


Poljska je slavila i u meču mješovitih parova, Kataryba Piter i Jan Zielinski su bili bolji od Fajinga Suna i Xiaodija Youa sa 6-3, 5-7, 10-7.




Poljska sada putuje u Sydney gdje se igraju polufinalni susreti,a pridružit će im Srbija ili Australija koje se sastaju u drugom četvrtfinalnom okršaju dana u Perthu.


Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je bio spriječen zbog problema sa zglobom, trebao bi igrati protiv Alexa de Minaura u prvom pojedinačnom meču.


Francuska se pak plasirala u četvrtfinale nakon što je u Sydneyu pobijedila Italiju s 3-0.


Prvi bod Francuskoj donio je Adrian Mannarino pobjedom protiv Lorenza Sonege 6-4, 6-4, a pobjedu je osigurala Carolina Garcia koja je sa 6-4, 5-7, 6-4 bila bolja od Jasmin Paolini. Francuska je pobijedila i meču parova 7-6, 6-4.
Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv Norveške, koja je prva u Grupi F, a pobjednik tog dvoboja igrat će u polufinalu protiv Poljske.