Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Skijaški skokovi

Peter Prevc šestim mjestom na Planici zaključio karijeru, slavio Daniel Huber

Autor: Hina

24.03.2024. 12:45
Peter Prevc  šestim mjestom na Planici zaključio karijeru, slavio Daniel Huber

Foto: Peter Prevc/Foto REUTERS

Međunarodna skijaška federacija prekinula je natjecanje na nekoliko minuta nakon Prevčeva posljednjeg skoka, ostavivši trenutak slave za 31-godišnjaka iz Selške doline koji je u 15 sezona postigao brojne rekorde i ispisao veliki broj uspješnica



PLANICA Austrijanac Daniel Huber pobijedio je na završnom natjecanju Svjetskog kupa u skijaškim skokovima na slovenskoj Planici, a superiornom pobjedom Salzburžanin je uspio nadmašiti sunarodnjaka Stefana Krafta u utrci za mali globus u skijaškim letovima.


Ukupni pobjednik Svjetskog kupa Kraft zauzeo je četvrto mjesto, drugi je bio Slovenac Domen Prevc ispred Poljaka Aleksandra Zniszczola.


Huber je oduševio u prvoj seriji skokom od 247 metara, a potom je u drugoj skočio na 242.5 metara, što mu je bilo dovoljno za pobjedu i ukupni naslov.




Slovenski skijaški skakač Peter Prevc oprostio se od natjecateljske karijere šestim mjestom u Planici. Nakon posljednjeg leta na kraju doletišta čekali su ga obitelj, prijatelji i ostali koji su ga podržavali tijekom šampionske karijere, kao i 19.130 ​​gledatelja.


Međunarodna skijaška federacija prekinula je natjecanje na nekoliko minuta nakon Prevčeva posljednjeg skoka, ostavivši trenutak slave za 31-godišnjaka iz Selške doline koji je u 15 sezona postigao brojne rekorde i ispisao veliki broj uspješnica. Od brojnih rekorda Peter Prevc se oprostio s 24 pobjede u Svjetskom kupu i ukupno 63 pojedinačna postolja. Sa sunarodnjacima je bio dio svih 12 slovenskih ekipnih pobjeda, osvojio je četiri medalje na Olimpijskim igrama, tri na Svjetskim prvenstvima, a na SP-u je pet puta stao na pobjedničko postolje.