ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prilika za zaradu

Pariški metro dvostruko će poskupiti za vrijeme održavanja OI u Parizu

Autor: Hina

28.11.2023. 13:13
Pariški metro dvostruko će poskupiti za vrijeme održavanja OI u Parizu

Foto: Maskote OI u Parizu/Foto REUTERS

Poskupljenje neće utjecati na stanovnike regije s uobičajenom mjesečnom ili godišnjom kartomPARIZ  Cijene karata za metro u Parizu gotovo će biti dvostruko skuplje tijekom Olimpijskih igara 2024., najavila je u utorak predsjednica regije glavnog grada Francuske, dodajući da će stanovnici s propusnicama biti zaštićeni od privremenog poskupljenja, a posjetiteljima će se naplaćivati ​​”fer cijena”.


Gradonačelnik Pariza upozorio je prošli tjedan da će usluge javnog prijevoza, koje pružaju regionalne vlasti, biti nedostatne tijekom događaja. Olimpijske igre održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza, a Paraolimpijske igre od 28. kolovoza do 8. rujna.


“Tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, regija Ile-de-France dramatično će povećati ponudu prijevoza. Ne dolazi u obzir da stanovnici podržavaju taj trošak”, rekla je predsjednica regije Valerie Pecresse.
“Napravit ćemo novu propusnicu, propusnicu za Pariz 2024., koja će posjetiteljima omogućiti putovanje kroz cijelu regiju Ile-de-France. Koštat će 16 eura dnevno, a do 70 eura tjedno. To je fer cijena”, rekla je Pecresse.


Rekla je da će karta za metro koštati četiri eura za razdoblje od 20. srpnja do 8. rujna, dodajući da to neće utjecati na stanovnike regije s uobičajenom mjesečnom ili godišnjom kartom.


Mjesečna karta inače košta 84,10 eura.