Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

poraz zadra

Odigrana prva utakmica osmine finala kuglačke Lige prvaka

Autor: Šime Ćurko

27.11.2023. 09:52
Odigrana prva utakmica osmine finala kuglačke Lige prvaka

Foto: Mislav Klanac



Kuglače Zadra čeka težak ispit u uzvratu osmine finala Lige prvaka kod slovačke Podbrezove, koji je na rasporedu za dva tjedna. Prvi dvoboj odigran u Mocirama završio je pobjedom Slovaka, koji su bili bolji s 5:3 i širom otvorili vrata četvrtfinala.


– Neočekivani poraz, iako smo odigrali solidnu utakmicu. Međutim, ništa se dramatično nije dogodilo. Podbrezova je mlada i kvalitetna momčad, ali možemo ih pobijediti u uzvratu s dovoljnom razlikom i proći u četvrtfinale – kaže Hrvoje Marinović, koji je ponovno bio na visini zadatka.


Od početka je bilo jasno da su gosti momčad »ozbiljnih namjera«, a Jan Bina u prvoj izmjeni bacio je čak 693 čunja, kao da je svaki dan u Mocirama. Nitko nije bio ni blizu njegovom učinku. Donio je pritom Bina veliki vjetar u leđima svojoj momčadi, budući da je ne samo pobijedio Luku Požegu, nego je to napravio s 121 drvom viška.




– Bina je bio prevaga, odigrao je vrhunski – dodaje Marinović.


Zadar se potom oporavio nakon pobjeda Hrvoja Marinovića, Csongora Baranyja i Milana Uzelca, ali u zadnjoj izmjeni, kad su se domaćini približili na ukupnih minus 30 i ponadali se nastavku dobrih izdanja, ponovno su dominirali igrači Podbrezove za značajnu prednost nakon »prvog poluvremena«. Zadar unatoč porazu nije razočarao, ali ovaj se namjerio na snažnog suparnika i trebat će puno umijeća da bi se izgubljeno na domaćim stazama nadoknadilo u uzvratu.


– Momčad je jaka koliko joj je jaka najslabija karika. Nažalost, mi smo to jako dobro osjetili u posljednje dvije utakmice, protiv Podbrezove i Zaprešića, u kojima smo na domaćem terenu imali dva najlošija pojedinca. Osim toga, u obje smo vodili 3:1 i na kraju izgubili. To je nedopustivo s obzirom na naše ambicije. Još ništa nije gotovo, ali bit će jako teško nadoknaditi ovakav poraz – kaže Josip Kartelo, dopredsjednik Zadra, koji se i prvi klupski operativac.