Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Veliko zanimanje

Nema više ulaznica za prvi susret hrvatskih vaterpolista na skorašnjem EP-u

Autor: Igor Duvnjak

28.12.2023. 12:57
Nema više ulaznica za prvi susret hrvatskih vaterpolista na skorašnjem EP-u

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Zanimanje nije pritom nimalo umanjila činjenica što će sve Hrvatske utakmice izravno prenositi HRT 2



RIJEKA  Ulaznice za utakmicu Hrvatske i Španjolske su rasprodane, glasno je odjeknula vijest iz Dubrovnika u kojem će najbolji hrvatski vaterpolisti s gostima s Iberijskog poluotoka zaplivati za prve bodove skorašnjeg Europskog prvenstva kojem je domaćin naša zemlja. Kratka poruka iz grada pod Srđem govori puno više od bilo kojeg komentara, zorno potvrđuje kako je zanimanje u ovdašnjoj sportskoj javnosti za ovo nadmetanje najboljih kontinentalnih »kapica« već doseglo točku vrenja, već se sada potvrđuje nedavna poruka riječkog asa Josipa Vrlića s dva metra da će u Gružu, uostalom i na cijelom Europskom prvenstvu, hrvatskoj momčadi navijači biti »igrač više«.


Zaljubljenici u vaterpolo, koji s nestrpljenjem čekaju »znak za start« utrke k prvim bodovima na prvenstvu, nisu htjeli riskirati da ostanu bez mjesta na tribinama u Dubrovniku, gdje će Hrvatska odigrati svoje tri prve utakmice u skupini i stali su odmah u red za ulaznice koje su »planule kao suha drvca«, prodane su u svega nekoliko dana.


Zanimanje nije pritom nimalo umanjila činjenica što će sve Hrvatske utakmice izravno prenositi HRT 2, očito je jedno gledati televizijski prijenos, a sasvim je drugačiji doživljaj biti na licu mjesta i prateći zbivanja u vodi pružati glasnu podršku izabranicima hrvatskog izbornika Ivice Tucka.




Ovaj je pak nakon kratkog odmora ponovno okupio svoje izabranike za Europsko prvenstvo, koje se održava u Dubrovniku i u Zagrebu od 4. do 16. siječnja. Izbornik je tek malo suzio spisak kandidata, sada na raspolaganju ima osamnaest igrača nakon što je otpao centar splitskog Jadrana Antonio Dužević.


– Okupili smo se nakon svega dva dana odmora s obzirom na to da je zgusnut raspored. Ispred nas su četiri treninga u Zagrebu, a potom putovanje u Beograd na sparing sa Srbijom. Imat ćemo tri prijateljske utakmice od kojih će jedna biti službena – poručio je Ivica Tucak.


Navijači jako puno očekuju od prvenstva. Prije 15 mjeseci dobro su izdržali taj pritisak i ispunili su želje, tog rujna 2022. su zajedno s brojnim navijačima u Splitu slavili titulu europskih prvaka.