Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Formula 1

Max Verstappen najbrži na treningu za VN Azerbajdžana, zapalio se bolid Francuza Pierrea Gaslyja

Autor: Hina

28.04.2023. 14:54
Max Verstappen najbrži na treningu za VN Azerbajdžana, zapalio se bolid Francuza Pierrea Gaslyja

Foto: Bolid Alpine Francuza Pierrea Gaslyja u plamenu/Foto REUTERS

Iz momčadi su objavili kako je razlog požara gubitak hidrauličkog tlaka



BAKU Nakon četiri tjedna pauze Svjetsko prvenstvo Formule 1 nastavlja se ovoga vikenda VN Azerbajdžana na ulicama Bakua.


U petak je održan jedini trening na kojem je najbolje vrijeme ostvario svjetski prvak Max Verstappen u Red Bullu s vremenom 1:42.315.


Nizozemski vozač Red Bulla bio je nešto brži od Charlesa Leclerca u Ferrariju (+0.037 sekundi) i momčadskog kolege Sergia Pereza (+0.139). Slijedili su Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju (0.584), Britanac Lando Norris u McLarenu (+0.810)…




Trening je prekinut na 15 minuta zbog izbijanja požara na Alpineu Francuza Pierrea Gaslyja. Iz momčadi su objavili kako je razlog požara gubitak hidrauličkog tlaka. I drugi vozač, Esteban Ocon, većinu vremena je ostao u garaži zbog potencijalnog problema u stražnjem dijelu svog automobila.


U petak su još na rasporedu kvalifikacije za nedjeljnu utrku, dok subota donosi kvalifikacije za sprint (sprint shootout) nakon čega slijedi sprint. Kao i obično, prvih osam vozača u sprintu dobit će bodove. Klasična utrka je u nedjelju.


VN Azerbajdžana prva je od šest utrka ove sezone koja će sadržavati sprintersku utrku u subotu, format koji je inauguriran 2021. godine.


Azerbajdžan je inače četvrta ovogodišnja stanica kalendara, a nakon prve tri utrke vodi Verstappen sa 69 bodova ispred Pereza sa 54 i Alonsa sa 45 bodova.