Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

ODLIČAN REZULTAT

Matej Nevešćanin osvojio brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu!

Autor: Šime Ćurko

11.07.2024. 19:39
Matej Nevešćanin osvojio brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu!

Foto: Hrvatski savez za skokove u vodu/Croatian diving



Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) s Lukom Martinovićem (KSV Medveščak) osvojio je brončanu medalju u sinkro skokovima s 3 metra na Europskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u poljskom gradu Rzeszówu. U konkurenciji deset parova Nevešćanin i Martinović do trećeg mjesta stigli su s 296.43 boda. Zlatni su bili Talijani Valerio Mosca i Matteo Santoro (320.43 boda), a srebrni Ukrajinci Kirilo Azarov i Maksim Mirza (311.88). Hrvatski dvojac od prvog je skoka bio među tri najbolja, s time da su jedno vrijeme držali i drugo mjesto. Za mladog Zadranina to je već šesta medalja s velikih natjecanja u konkurenciji mlađih juniora i juniora. Računajući sinkro skokove ovo mu je treće odličje, s time da su prethodna dva osvojena s Davidom Ledinskim. Nevešćanina sutra na dasci 3 metra očekuje posljednji nastup na EP-u.


Danas je na EP-u debitirala Lucija Beretin (KSV Arno), koja je bila 12. u finalu mlađih juniorki na dasci 1 m. Zlatna je bila Ukrajinka Ksenija Boček (347.10), srebrna njena sunarodnjakinja Jelizaveta Diadiuk (318.25), dok je na trećem mjestu završila Iva Ereminova iz Bugarske (314.65). U kvalifikacijama je nastupila 21 skakačica, među kojima je Beretin bila 12., taman “iznad crte” za plasman u finale. Nastup Beretin prokomentirao je njen trener Arno Longin.


– Bio je to prvi Luciji nastup na europskim prvenstvima za mlađe juniorke i na iznenađenje svih ušla je u finale, odnosno među 12 najboljih skakačica u Europi. Nakon što smo saznali da će nastupiti na EP-u krenuli smo ozbiljno s mini pripremama kako bismo što bolje prezentirali Hrvatsku. U finalu Lucijini skokovi su bili dobro odrađeni, ali nije bilo dovoljno za bolju poziciju od 12. mjesta – kaže Longin i zaključuje:




– Ugodno sam iznenađen njenim pristupom i željom da što više nauči, što je rezultiralo ovim uspjehom. Nadao sam se ovom ishodu jer njeni skokovi su u ovom trenutku za još više rezultate, čemu se iskreno nadamo na sljedećim natjecanjima. Ispred svega neka bude zdrava i ovakvim radom može se ostvariti puno toga.