Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Superliga, 4. kolo

Masnić: Bit će nam teško ostati u ligi

Autor: Alen Plahinek

23.10.2023. 11:40
Masnić: Bit će nam teško ostati u ligi

Foto: Mate Komina



Zadrani su protiv Rijeke konačno osvojili prve setove nakon ništica u prva tri kola. Ipak, upisan je četvrti poraz u trećem domaćem nastupu u sezoni.


– Prvi set protiv Rijeke bio je možda i najbolji ove sezone i glatko smo ga dobili – kaže Marin Masnić, trener momčadi s Višnjika.


Međutim, Riječani su se brzo smirili i konsolidirali, odigrali jako dobra dva seta i poveli su 2:1. U četvrtom je Zadar bio u plusu sve do 22:23, kada su gosti stigli na korak do potvrde pobjede.




– Tada nam se ukazala prilika i s dobrim servisom i blokom uspjeli smo izjednačili. To nam je uzelo puno snage, što se vidjelo na početku petog seta, gdje smo krenuli jako loše.


Gubili su Zadrani u petom setu 8:1 na promjeni strana i onda se vratili na 9:7, međutim…


– Riječani su bili sretniji i spretniji i zasluženo su pobijedili.


Za Masnića je ovaj poraz »poticaj za budućnost«


– Vidjeli smo da možemo dobro igrati, iako smo jako pomlađeni u odnosu na prošlu sezonu. Ovo bi trebalo biti samopouzdanje za dalje, treba nastaviti trenirati i raditi. U ligi su tri-četiri momčadi s kojima možemo igrati »al pari«, kao s Rijekom, i na tome trebamo graditi svoju priču.


Dodao je Masnić još nešto:


– Jedina smo momčad u ligi s domaćim igračima, najmlađi smo i bit će jako teško zadržati prvoligaški status. No, ako ćemo igrati kao što smo protiv Rijeke imamo šansu. Sve u svemu, zadovoljan sam kako je momčad reagirala nakon jako loša prva tri kola i ova utakmica bi nam, unatoč porazu, morala biti putokaz kako dalje igrati.


Redoslijed: 1. Centrometal 4-0, 2. Mladost 4-0, 3. Ribola Kaštela 4-0, 4. Mursa – Osijek 4-0, 5. Kitro Varaždin 4-0, 6. Sisak 2-2, 7. Medicinar Trnje 1-3, 8. Rijeka 1-3, 9. Marsonia 0-4, 10. Zadar 0-4, 11. Rovinj 0-4, 12. Split 0-4.