Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Svjetski skijaški kup

Leona Popović osma nakon veleslaloma u Courchevelu, slavlje Petre Vlhove

Autor: Hina

21.12.2023. 21:49
Leona Popović osma nakon veleslaloma u Courchevelu, slavlje Petre Vlhove

Foto: Leona Popović/Foto REUTERS

Zrinka Ljutić nije završila drugu vožnjuCOURCHEVEL  Na slalomu Svjetskog kupa u francuskom Courchevelu pobijedila je slovačka skijašica Petra Vlhova, dok je hrvatska predstavnica Leona Popović bila osma.


I u Courchevelu se odvijala borba Vlhove i Amerikanke Mikaele Shiffrin koje su se opet pokazale predobrima za kompletnu konkurenciju. Uostalom, ni jedna skijašica na kraju, osim Shiffrin, nije imala manji zaostatak od dvije sekunde za slavljenicom Vlhovom.


Nakon prve vožnje vodila je Shiffrin, no na kraju se stanje na vrhu promijenilo te je Slovakinja slavila s 24 stotinke boljim vremenom od Amerikanke.
Hrvatska skijašica Leona Popović okončala je slalom u francuskom zimovalištu na osmom mjestu nakon što je u prvoj vožnji bila petnaesta. U drugoj vožnji Popović je bila točnija i mirnija na stazi nego li u prvom nastupu što joj je i donijelo pomak u redoslijedu.


Zrinka Ljutić je dobro odradila prvu vožnju, zauzela je sedmo mjesto, a jednako dobro obavljala je i posao u drugom laufu. Jurila je prema preuzimanju vodstva, no potom je u donjem dijelu druge vožnje uslijedila pogreška te je upisala prvo ispadanje ove sezone.


U redoslijedu slaloma i dalje vodi Shiffrin s 330 bodova, dok druga Vlhova ima 280. Treća je Njemica Duerr sa 190, a odlična četvrta Popović koji je skupila 139 bodova. Ljutić je sa 81 bodom na 15. mjestu.


U ukupnom redoslijedu vodi Shiffrin sa 700 bodova ispred Talijanke Brignone koja ima 557 te Vlhove sa 491 bodom. Ljutić je na 13. mjestu i ima 173 boda, dok je Popović na 19. mjestu i ima 139 bodova.


Svjetski kup, slalom u Courchevelu:

1. Petra Vlhova (Svk)     1:48.14
2. Mikaela Shiffrin (SAD)    +0.24
3. Katharina Truppe (Aut)    +2.06
4. Katharina Gallhuber (Aut)   +2.62
5. Paula Moltzan (SAD)      +2.64
…
8. Leona Popović (Hrv)      +3.26