ponedjeljak, 13. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Samir Barać

Legendarni kapetan hrvatskih vaterpolista nakon finala: "Našim dečkima ne treba ništa zamjeriti"

Autor: Portal Novi list

17.01.2024. 08:18
Legendarni kapetan hrvatskih vaterpolista nakon finala:

Foto: Foto PIXSELL

Momci su odigrali zbilja fenomenalno sjajnu utakmicu u zbilja blistavom ambijentu - poručio je Barać



RIJEKA Samir Barać, legendarni trofejni riječki vaterpolist i bivši kapetan hrvatske reprezentacije ovako je prokomentirao porau Barakuda u finalu EP-a:


“Sinoćnja utakmica je potvrdila da su se u finalu definitivno našle dvije najbolje momčadi Europskoga prvenstva. To su pokazali i svi prethodni rezultati ovog turnira. Nakon ovakvog raspleta, možemo samo reći da je nevjerojatna šteta za hrvatsku reprezentaciju što nije osvojila zlato, za ovaj fantastični ambijent na zagrebačkom bazenu. Zamislite, jedino vodstvo koje su Španjolci imali, ono je do kojeg su došli u samom finišu, ta prednost za pobjedu. Inače, Hrvatska je cijelu utakmicu do tada dominirala u svim segmentima vaterpolske igre. Španjolci su, međutim, potvrdili da su vrlo, vrlo iskusni. Vidjelo se da se ne predaju, igrali su do kraja. Jasno je i prema onome što su pokazali da su se dobro pripremili za ovaj finale. Smatram pak da je prekretnica za cijelu ovu utakmicu, ono što je bilo na našoj strani, činjenica koja je bila u našu korist do praktički dvije minute prije kraja, a to je raspoloženi vratar Marko Bijač, dok je pak njihov prvi golman Aguire djelovao neraspoloženo. Međutim, i pored toga nismo uspjeli trijumfirati, a Španjolci su na kraju zasluženo pobijedili.


Samir Barać/Foto A. KRIŽANEC

Samir Barać/Foto A, KRIŽANEC


Našim dečkima pak ne treba ništa zamjeriti, momci su odigrali zbilja fenomenalno sjajnu utakmicu u zbilja blistavom ambijentu. Kada se sve zbroji nakon tog dramatičnog duela, može se zaključiti da je ovo bio finale za anale. Gledali smo takav finalni dvoboj koji će još dugo, dugo biti tema prepričavanja. Praktički smo svi uživali u vaterpolu tijekom jedne ovakve velike predstave kao što je Europsko prvenstvo čiji smo bili domaćini. Gledajući naš rezultat, ova je medalja definitivno jedan lijepi uspjeh. Naša je reprezentacija opravdala epitet jednog od favorita već samim time što je ušla u finale ovoga prvenstva. Uz Španjolsku, Srbiju i Crnu Goru, Hrvatska se ovdje ponovno nametnula i ovim finalom. Na kraju, strahovito mi je žao zato što nam je nedostajala jedna »zerica«, ono malo sreće da ne osvojimo zlatnu medalju”, poručio je Barać.