Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uspjeh županijskih predstavnika

Kuglači Zadra i Poličnika u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Autor: Šime Ćurko

29.04.2023. 20:19
Kuglači Zadra i Poličnika u četvrtfinalu Hrvatskog kupa
Kuglači Zadra i Poličnika izborili su četvrtfinale Hrvatskog kupa. Teško se prisjetiti kada je Zadarska županija zadnji put imala dva kluba među osam najboljih u ovom natjecanju, a pitanje je li se to ikada i dogodilo.
Posebno je odjeknuo uspjeh Poličanaca, koji igraju sjajnu sezonu. Najprije su osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi Jug i izborili Prvu B ligu, potom su bili prvi u natjecanju za Kup u regiji jug te ušli u osmini finala Hrvatskog kupa. Tu se nisu zaustavili već su upisali novu pobjedu, nakon što su sa 6:2 u Makarskoj uvjerljivo svladali Biokovo sa 6:2 (3425:3134). Najefikasniji u redovima Poličnika bio je Zdravko Jukić sa 609 srušenih drva.
Slavio je i Zadar na gostovanju o Otočcu kod Velebita. Ipak, bio je to veliki izazov za igrače iz Mocira budući da su domaćini, koji su prvaci Prve B lige Jug, bili blizu iznenađenja. Završilo je 6:2 za Zadar (3584:3516) za koji su najviše drva (po 624) srušili Hrvoje Marinović i Csongor Barany. Četvrtfinale su izborili i Željezničar iz Čakovca, Grmoščica, Medveščak 1958, Mertojak, Zaprešić i Poštar.