Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

TAEKWONDO

Katarini Vučićić bronca

Autor: Alen Plahinek

22.02.2024. 18:22
Katarini Vučićić bronca

Foto: TK PLOVANIJA



U dvorani Srednje škole Ban Jelačić u Zaprešiću održano je Taekwondo prvenstvo Hrvatske u formama. Forma, odnosno na korejski poomsae, je simulacija borbe sa zamišljenim protivnikom, a sastoji se od točno zadanih elemenata blokada i udaraca, njihovog redoslijeda i smjera kretanja. U kategoriji kadetkinja, u konkurenciji od 19 natjecateljica Katarina Vučićić, članica Donata, osvojila je treće mjesto. Nastupila je i Nika Cetinić u kategoriji kadeta B, kojoj je to bilo prvo državno natjecanje te u konkurenciji 11 natjecateljica izborila finale, u kojem je zauzela peto mjesto. Medalja joj je izmakla za 0.03 boda.


Plovaniju je predstavljalo sedam članova: Stella Frleta, Rudolf Stura, Nandor Nagyvari, Nika Zelić, Antonio Dellavia, Mia Selin i Lucia Ražnjević koji su se natjecali u svim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori).


– Naši predstavnici nisu osvojili odličje, ali ponosni smo na njihova postignuća. S obzirom na to da smo ovu disciplinu u klub uveli tek prije godinu dana, rezultatima smo i više nego zadovoljni. Broj naših predstavnika od prošle godine se utrostručio, tako nas je u isto vrijeme prošle godine na Državnom prvenstvu predstavljalo dvoje natjecatelja a ove godine sedam. U kratkom vremenu za ovu disciplinu odradili smo iznimno težak posao, te i dalje nastavljamo s radom – kaže Antonio Čačić, trener Plovanije.