Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Odjeci iz Dubrovnika

Izbornik Barakuda nakon poraza od Crne Gore: "Prvi cilj je ipak ostvaren, nemam što zamjeriti momcima"

Autor: Hina

08.01.2024. 22:36
Izbornik Barakuda nakon poraza od Crne Gore:

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Idemo u Zagreb, imamo tri dana vremena da se odmorimo i pripremimo za četvrtfinale - rekao je izbornik Tucak



DUBROVNIK Vaterpolisti Hrvatske poraženi su u posljednjem, trećem kolu skupine A Europskog prvenstva, bolja je u Dubrovniku pred 3000 gledatelja nakon raspucavanja bila Crna Gora s 15-13 (2-4, 3-1, 3-4, 3-2; 4-2). Hrvatska je 90 sekundi prije kraja imala vodstvo od 11-10 i igrača više dokraja utakmice zbog crvenog kartona Vlade Popadića, ali iz tri pokušaja Barakude nisu ussjeli zabiti gol. No, s plasmanom u četvrtfinale Hrvatska je stekla najmanje tri dana odmora pred susret, vjerojatno s Grcima, za polufinale.


– Imali smo sve u u svojim rukama, a sada imamo teži put prema polufinalu. Bilo je pogrešaka i na našoj i na njihovoj strani, puno je bilo želje i malo smo komplicirali. Ponovno je naša rak-rana bio igrač više. Ipak, prvi cilj je ipak ostvaren, ulazak u četvrtinale i plasman na Svjetsko prvenstvo. Sada imamo teži put prema polufinalu, čeka nas navjerojatnije Grčka, a ne Rumunjska ili Gruzija. Imali smo sve u u svojim rukama, ali nismo uspjeli to realizirat. Ali to je sport, nemam šta zamjerit mojim momcima, borili smo se kao lavovi, bila je to izuzetno kvalitetna i dramatična utakmica. Idemo u Zagreb, imamo tri dana vremena da se odmorimo i pripremimo za četvrtfinale – rekao je izbornik Tucak.


Marko Bijač je imao šest obrana, ali je vrlo malo nedostajalo da ne nastupi i igrao je bolestan.




– Imao sam jučer temperaturu, ali nisam mogao propustit ovakvu utakmicu pred svojom publikom. Imat ćemo teži put ka polufinalu, ali nije to kraj svijeta. Moramo samo popravit ono što je bilo loše, ali je večeras bilo i dosta dobroga. Znamo da se možemo ravnopravno boriti sa svakim – kazao je Bijač.


– Bila je to luda, luda utakmica. Odigrali smo nervozno kraj utakmice. Čestitam Crnogorcima na velikoj borbi. Ostvarili smo cilj, ušli smo u četvrtinale sa malo težim protivnikom, ali možda to i nije loše – kazao je Konstantin Harkov, strijelac dva gola.