Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

EP u skokovima u vodu

Poljak udario glavom u toranj i bez svijesti pao u bazen

Autor: Ivana Vaupotić

23.08.2023. 08:00
Poljak udario glavom u toranj i bez svijesti pao u bazen

Foto: Foto V. KARUZA



RIJEKA  Nezgoda, srećom bez tragičnih posljedica, dogodila se na jučerašnjem jutarnjem treningu uoči četvrtoga dana natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu u skokovima u vodu, domaćin kojega je Rijeka. Naime, petnaestogodišnji natjecatelj poljske reprezentacije na bazenu na Kantridi je prilikom skoka od deset metara udario glavom u toranj, uslijed čega je izgubio svijest i pao u bazen. Spasioci i liječnička ekipa odmah su reagirali, izvukli su ga iz bazena, nakon čega mu je ukazana liječnička pomoć.


– Svi smo bili u šoku, natjecatelji, treneri, ali i svi iz organizacije. Dečko je ostao bez zraka, imao je puls, ali nije disao. Prvo su ga reanimirali, a onda su mu upuhivali kisik pa je vrlo brzo, možda za minutu ili dvije, počeo samostalno disati. Odmah je na bazen stigla i hitna pomoć koja ga je odvezla u KBC Sušak gdje su mu napravljene sve pretrage, između ostalog i CT, koji je pokazao da je, srećom, sve u redu – rekao je Andrija Crnić, trener Kluba skokova u vodu Primorje 2010.


Andrija Crnić


Mladi Poljak zadržan je u bolnici na promatranju, a ubrzo su stigli i njegovi roditelji koji su se nalazili na odmoru u Hrvatskoj.




– Dečko nije na intenzivnoj njezi, što znači da je s njim sve u redu. Normalno komunicira, ima reflekse, uglavnom, sve je prošlo super kako je moglo biti. A izgledalo je jako ružno. Svi smo bili u šoku, ja sam se i rasplakao, što od šoka, što od sreće da je s njim sve u redu – dodao je Crnić.


Slučaj 15-godišnjeg Poljaka, nažalost, nije rijetkost u skokovima s tornja. Na posljednjim dvama velikim natjecanjima, Svjetskom juniorskom prvenstvu u Montrealu te Europskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, dogodila se identična nezgoda.


– Ovo je treći put u posljednje dvije godine da se događaju takve stvari. I to uvijek kod istih skokova. I u ta dva slučaja, srećom, nije bilo težih posljedica, što je ipak najvažnije – zaključio je Crnić.