Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Svjetski skijaški kup

Istok Rodeš osvojio je bodove u Aspenu: "Definitivno nisam bio ni blizu maksimuma"

Autor: Hina

04.03.2024. 13:19
Istok Rodeš osvojio je bodove u Aspenu:

Foto: Istok Rodeš/Foto REUTERS

Na treninzima sam vozio bolje nego na samoj utrci - rekao je Rodeš



ASPEN “Vožnja je bila solidna, kao i 15. mjesto na kraju, ali definitivno nisam bio ni blizu maksimuma”, rekao je hrvatski skijaš Istok Rodeš nakon odrađenog slaloma Svjetskog kupa u Aspenu.


Pobijedio je 27-godišnji Švicarac Loic Meillard, dok je osim Rodeša bodove osvojio i još jedan hrvatski skijaš, Filip Zubčić je zauzeo 23. mjesto.


„Na treninzima sam vozio bolje nego na samoj utrci, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Loša je serija nastupa iza mene i zato je bilo kakvo osvajanje bodova dobro. Mislim da je i ovo bila dobra podloga za Kranjsku Goru koja slijedi. Nadam se da ću tamo dati maksimum“, rekao je Rodeš.




Zubčić je u Aspenu najbolje odradio subotnji veleslalom u kojem je osvojio šesto mjesto, dok slalomom i nije mogao biti pretjerano zadovoljan.


„Naravno da nisam baš zadovoljan 23. mjestom. Moglo je biti puno bolje, ali opet mogu izvući nešto pozitivno u svemu, a to je određeni broj bodova. Nisam na najbolji način iskoristio činjenicu što sam u drugoj vožnji startao kao prvi. Dobro sam počeo, a onda su krenule gluposti po stazi. Međutim, veleslalom dan ranije je bio jako dobar i s tom pozitivnom energijom nastavljam dalje u završnicu ove sezone“, komentirao je Zubčić.