Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Legenda o legendi

Ingemar Stenmark tvrdi da Mikaela Shiffrin može ostvariti više od 100 pobjeda

Autor: Hina

28.02.2023. 12:43
Ingemar Stenmark tvrdi da Mikaela Shiffrin može ostvariti više od 100 pobjeda

Foto: Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Stenmark je u karijeri ostvario rekordnih 86 pobjeda u Svjetskom kupu, dok je Shiffrin trenutačno na 85 pobjedaKVITFJELL Legendarni švedski skijaš Ingemar Stenmark (66) uvjeren je da će Amerikanka Mikaela Shiffrin (27) biti prva osoba koja će ostvariri 100 pobjeda u Svjetskom kupu u alpskom skijanju.


Stenmark je u karijeri ostvario rekordnih 86 pobjeda u Svjetskom kupu, dok je Shiffrin trenutačno na 85 pobjeda.


“Mislim da može ostvariti i više od 100 pobjeda. Ovisi o tome koliko će još godina skijati, ali sigurno 100,” kazao je Stenmark u razgovoru za Associated Press.
Stenmark je ostvario 40 pobjeda u slalomu i 46 u veleslalomu. Osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a ima i sedam medalja sa svjetskih prvenstava pri čemu pet zlata.


S druge strane 27-godišnji Amerikanka je ostvarila 52 pobjede u slalomu, 19 u veleslalomu, pet u superveleslalomu, tri u spustu, dvije pobjede u paralelnom slalomu, tri u paralelnim gradskim utrkama, te jednom u alpskoj kombinaciji. Ima dva zlata i srebro s olimpijskih igara, te 14 medalja sa svjetskih prvenstva pri čemu sedam zlata.


“Puno je bolja nego što sam ja bio,” rekao je Stenmark.


Shiffrin može izjednačiti i nadmašiti Stenmarkov rekord na predstojećem Svjetskom kupu od 3. do 5. ožujka u Kvitfjellu u Norveškoj. Na rasporedu su dva superveleslaloma i jedan spust.


“Ona ima sve. Ima dobru fizičku snagu, dobru tehniku, snažnu glavu. Mislim da je kombinacija svega toga ono što je čini tako dobrom. Također sam uzbuđen što joj dobro ide slalom, kao i superveleslalom i spust. Nikada ne bih mogao biti tako jak u svim tim disciplinama,” rekao je Stenmark koji je dominirao bijelim stazama 1970-ih i 1980-ih.