ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Uspjeh kuglača Zadra

Hrvoje Marinović: Nisam se najbolje osjećao, ali dvije bronce su tu

Autor: Šime Ćurko

04.06.2024. 17:00
Hrvoje Marinović: Nisam se najbolje osjećao, ali dvije bronce su tu

Foto: HKS



U Breznu (Slovačka) održano je deveto Svjetsko pojedinačno prvenstvo u kuglanju za žene i muškarce. Hrvatski reprezentativci osvojili su ukupno šest medalja, dva zlata, jedno srebro i tri bronce, s kojima je Hrvatska po zbroju odličja na drugom mjestu. Zlato su osvojili Venesa Bogdanović i Alen Kujundžić u tandemu mix i Amela Nicol Imširović u kombinaciji. Srebrna je bila Nataša Ravnić u pojedinačnom, a brončani Venesa Bogdanović i Hrvoje Marinović, član Zadra. Uz broncu pojedinačno, Marinović je osvojio i broncu u sprintu. Kod žena, za Hrvatsku nastupile su još i Valentina Gal, Matea Juričić i Paula Polanšćak, a kod muškaraca Ivan Totić, Bojan Vlakevski, Branko Manev, Alen Kujundžić i Luka Bolanča.


Marinović je u pojedinačnim kvalifikacijama, u konkurenciji 68 natjecatelja, bio 10., sa 672 čunja, a prvi izazov u drugom krugu, koji su izborila 32 najbolja kuglača, bio mu je klupski suigrač Csongor Barany, aktualni svjetski rekorder. Hrvoje je odradio odličan nastup u vrlo napetoj utakmici do zadnjeg hica i prošao dalje (673:665).


– Kvalifikacije sam dobro odradio, a protiv Csongora sam očekivao da će se odlučivati u zadnjih pet hitaca. Tako je i bilo – kaže Marinović, kojem je sljedeća prepreka bio Jaroslav Hazva iz Češke, s kojim se dogodila nova drama, nakon koje je Hrvoje odnio pobjedu za pet čunjeva (633:628).




– Bio je to meč u kojim smo se obojica više borili sami sa sobom, nego jedan protiv drugoga.


U četvrtfinalu čekao ga je Wilke Christian iz Njemačke, koji je morao radi ozljede predati meč nekoliko minuta prije početka.


– Nije neki osjećaj osvojiti medalju zbog ozljede suparnika. U kuglanju su ozljede rijetke i bila je to neuobičajena situacija. Nisam moramo ni nastupiti, a prošao sam u polufinale.


A tamo ga je čekao Brachtel Tim iz Njemačke, koji je uvjerljivo s 4:0 (706: 617) prošao u finale i na kraju i osvojio titulu svjetskog prvaka, dok je Marinoviću pripala bronca.


– Kad se podvuče crta odradio sam dobro Svjetsko prvenstvo, premda nisam bio najbolji i nisam se najbolje osjećao. Svakako, zahvalan sam na obje medalje – podvukao je Marinović, koji ima sedam odličja s pojedinačnih svjetskih prvenstava.