Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SP u vaterpolu

Hrvatski vaterpolisti saznali suparnike na SP-u: "Mogli smo imati i malo više sreće na ždrijebu"

Autor: Hina

18.04.2023. 15:02
Hrvatski vaterpolisti saznali suparnike na SP-u:

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti prvu će utakmicu u skupini odigrati 17. srpnja, a suparnik je Brazil



ATENA  “Mogli smo imati i malo više sreće na ždrijebu”, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je saznala suparnike na Svjetskom prvenstvu kojem će u srpnju domaćin biti Japan.


„U skupini smo s Mađarskom, Brazilom i Japanom, što je zahtjevna skupina s obzirom na snagu Mađara i činjenicu da će Japan kao domaćin sigurno biti nezgodna reprezentacija. Svjesni smo da ukoliko budemo prvi imamo nešto lakši put u daljnjoj fazi natjecanja, no ako ćemo osvojiti drugo ili treće mjesto u skupini tada se već u osmini finala križamo s najtežom skupinom u kojoj se nalaze Španjolska, Srbija i Crna Gora. Bit će potrebna velika koncentracija da pokušamo osvojiti prvo mjesto u skupini koje bi ipak vodilo nešto lakšem putu prema cilju. Ukoliko neće biti tako, očekuje nas izuzetno težak put“, rekao je Tucak.


Hrvatski vaterpolisti prvu će utakmicu u skupini odigrati 17. srpnja, a suparnik je Brazil. Potom slijedi derbi skupine protiv Mađarske, 19. srpnja, dok je dvoboj protiv domaćina Japana na rasporedu 21. srpnja.




Ždrijeb natjecateljskih skupina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u japanskom gradu Fukuoki u srpnju održan je u Ateni.