Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Zlatna europska liga

Hrvatski odbojkaši protiv Estonije traže put do finala Zlatne europske lige

Autor: Nino Benčina

15.06.2024. 08:15
Hrvatski odbojkaši protiv Estonije traže put do finala Zlatne europske lige

Foto: Foto PIXSELL

Utakmica s Estonijom je i finale, jer nas vodi u Kinu. Vjerujem da ćemo biti pravi i da ćemo u nedjelju igrati za naslov - priželjkuje Igor Juričić, izbornik hrvatskih odbojkaša



OSIJEK   Ove je godine slavonska metropola glavna pripremna, ali i natjecateljska postaja obiju naših seniorskih odbojkaških izabranih vrsta. Trenutno je u fokusu muška, koju ovog vikenda očekuje nastup na završnom turniru Zlatne europske lige. Odradili su izabranici Igora Juričića sjajan posao u osnovnom dijelu tog natjecanja, koji sada treba na pravi način privesti kraju u NŠD-u Gradski vrt. U najmanju ruku treba izboriti plasman u nedjeljni finale, jer će dvije najbolje reprezentacije iz Osijeka izboriti nastup na Challenger Cupu, koji se za tri tjedna igra u Kini i gdje se vadi i viza za prestižnu Ligu nacija sljedeće godine.


Iako od preuzimanja izborničke funkcije ne zna za poraz, Igor Juričić ne razmišlja o Kini, čak ni o nastupu u finalu. Fokus je isključivo na današnjem protivniku, a to je Estonija.


– Sigurno je da sve četiri reprezentacije imaju svoju ambiciju i računicu. Mislim da smo na Final Fouru svi podjednaki, ali naš dodatni impuls svakako je to što igramo na domaćem parketu. Znamo što moramo ispuniti na parketu, trudit ćemo se sve to odraditi i pretočiti u pozitivan rezultat. Utakmica s Estonijom je i finale, jer nas vodi u Kinu. Vjerujem da ćemo biti pravi i da ćemo u nedjelju igrati za naslov – priželjkuje izbornik hrvatskih odbojkaša, koji treću godinu zaredom igraju Final Four kod kuće.




Program u Gradskom vrtu starta u 16 sati, a nakon ogleda domaćina i Estonaca na parket će, od 19 sati, Češka i Ukrajina.