Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SP na Cipru

Hrvatska sa šest medalja najuspješnija reprezentacija na SP-u u ronjenju na dah

Autor: Hina

02.10.2023. 13:07
Hrvatska sa šest medalja najuspješnija reprezentacija na SP-u u ronjenju na dah

Foto: Petar Klovar, Sanda Delija i Vitomir Maričić

Sanda Delija bila je druga u ukupnom poretku kod ženaZAGREB Hrvatska reprezentacija u ronjenju na dah bila je najuspješnija sa šest osvojenih medalja na jučer završenom Svjetskom prvenstvu koje je održano u Limassolu na Cipru, a hrvatski ronilac Vitomir Maričić je bio ukupno najbolji natjecatelj.


Sanda Delija bila je druga u ukupnom poretku kod žena, dok su Petar Klovar i Vitomir Maričić s ogromnom prednosti pregazili konkurenciju u ukupnom poretku te su zadnji dan ležernim zaronima osigurali prva dva mjesta, a Vitomir Maričić je osvojio “Natalia Molchanova award” za najboljeg natjecatelja.


“Izrazito sam ponosan na sve jer stvarno iz godine u godinu napredujemo i znam koliko vremena, novaca i odricanja stoji iza svega. Bila je izrazito teška i duga sezona u kojoj su nas pokušali na razne načine nesportskim provokacijama maknuti iz konkurencije, međutim ostali smo fokusirani na trening i na najbolji način odgovorili svojim rezultatima. Osobno mi je bilo drago dobiti i ovaj trofej, prvi put sam ga osvojio sada i ustvari je jedini koji mi nedostaje s najvažnijih turnira”, izjavio je Vitomir Maričić.
Petar Klovar ponovo je dvostruki svjetski prvak sa svjetskim rekordom u disciplinama FIM (slobodno poniranje) i CNF (ronjenje s konstantnim opterećenjem bez peraja), Sanda Delija osvojila je zlato u CNF i broncu u FIM, dok je Vitomir Maričić osvojio dva srebra u istim disciplinama. Budimir Šobat i Donat Faraguna skupili su još po nekoliko bijelih kartona i najavili da se na njih može računati u budućnosti.


“Ovo mi je bilo prvo svjetsko prvenstvo i iako mi je osnovni cilj sezone ostvaren, ostaje velika želja za dalje jer vidim da može i bolje i dublje tako da jedva čekam iduću sezonu. Htio bi zahvaliti svima na podršci, mentorstvo koje imam u ekipi i atmosfera je neprocjenjiva”, kazao je Donat Faraguna.