Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Kakvo ludilo

[FOTO] Utakmicu odbojkašica na stadionu u SAD pratilo je 92.003 gledatelja, to je novi svjetski rekord kada su u pitanju ženski sportovi

Autor: Hina

31.08.2023. 11:36
[FOTO] Utakmicu odbojkašica na stadionu u SAD pratilo je 92.003 gledatelja, to je novi svjetski rekord kada su u pitanju ženski sportovi

Foto: Foto REUTERS

Odbojka je napopularniji ženski sport u Nebraski, a ova utakmica je i najbolji dokaz točnosti te tvrdnjeUtakmica odbojkašica sveučilišta Lincoln i Omaha u saveznoj američkoj državi Nebraski odigrana je na stadionu za američki nogomet pred 92.003 gledatelja, što je postao novi svjetski rekord za neki ženski sportski događaj.


Podatak je objavila američka Nacionalna sveučilišna sportska udruga (NCAA).


Stadion Memorial u Lincolnu je mjesto na kojem je srušen prijašnji rekord postavljen u travnju prošle godine na utakmici nogometne Lige prvakinja, kad je susret nogometašica Barcelone i Wolfsburga na stadionu Camp Nou u najvećem katalonskom gradu pratilo 91.648 gledatelja.
Odbojka je napopularniji ženski sport u Nebraski, a ova utakmica je i najbolji dokaz točnosti te tvrdnje. Domaća ekipa iz Lincolna svladala je najveće suparnice iz obližnje Omahe s 3-0 u setovima.


Foto REUTERSOvom je utakmicom srušen i prijašnji rekord posjećenosti na stadionu Memorial u Lincolnu, kao i onaj za sportski događaj na američkom tlu u kojem su sudjelovale žene. Prijašnji rekord po broju gledatelja bio je 90.185, koliko ih se okupilo 10. srpnja 1999. na finalu Svjetskog prvenstva za nogometašice, odigranog na stadionu Rose Bowl u Pasadeni, u kojem su igrale reprezentacije SAD-a i Kine.