Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sjednica HOS-a

Finale muškog i ženskog Kupa Hrvatske u odbojci održat će se 15. ožujka u Zagrebu

Autor: Portal Novi list

27.02.2023. 12:48
Finale muškog i ženskog Kupa Hrvatske u odbojci održat će se 15. ožujka u Zagrebu

Foto: Foto REUTERS

U ženskom finalu igraju Dinamo i Mladost, a u muškom Mladost i Mursa



ZAGREB Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza, na 6. sjednici Upravnog odbora HOS-a, održanoj 22. veljače, donio je odluku da se finalne utakmice Kupa Hrvatske odigraju istoga dana, 15. ožujka u Zagrebu.


Tako će se finale Kupa Hrvatske Snježane Ušić, između ekipa Dinama i Mladosti, odigrati u srijedu 15. ožujka, s početkom u 17  sati, u Domu odbojke Bojan Stranić, dok će se finale Kupa Hrvatske Vinka Dobrića, između momčadi Murse Osijeka i Mladosti, odigrati u istoj dvorani u 20 sati.


Obje će utakmice biti direktno prenošene na Sportskoj televiziji.




Odbojkaši zagrebačke Mladosti aktualni su branitelji naslova pobjednika hrvatskog kupa, koji od ove sezone po prvi puta nosi ime jednog od velikana hrvatske odbojke Vinka Dobrića. Lani su s 3:1 pobijedili upravo Mursu Osijek u finalnom susretu u Gradskom vratu pa će ovo biti na neki način repriza prošlogodišnjeg finala. Mladostaši su i inače najtrofejniji osvajači Kupa Hrvatske, njihove vitrine krase čak 22 naslova.


Iza njih su Kaštelani s tri osvojena naslova (2018., 2010. i 1999.), Osječanima je to pošlo za rukom dva puta, posljednji puta u sezoni 2020/21. (te 2011.) dok su po jednom domaći kup osvajali Rovinj (2012.) i Varaždin (2007.).


Kod odbojkašica je tijekom svih dosadašnjih sezona puno više klubova osvajalo naslov pobjednica Kupa Hrvatske, koji se od sezone 2018/19. zove po jednoj od naših najboljih igračica, kasnije i trenerice Snježane Ušić.


Tako su odbojkašice Mladosti domaći kup osvojile do sada 12 puta, Rijeka 10 puta, Marina Kaštela, Vukovar i Dubrovnik po dva puta te Ribola Kaštela, Poreč i Azena po jednom.


U prošlogodišnjem finalu Marina Kaštela je s 3:0 pobijedila gradskog rivala Ribolu u GD Kaštela.