Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Formula 1

Carlos Sainz prekinuo pobjednički niz Maxa Verstappena, Nizozemac odustao zbog kvara

Autor: Hina

24.03.2024. 08:30
Carlos Sainz prekinuo pobjednički niz Maxa Verstappena, Nizozemac odustao zbog kvara

Foto: Carlos Sainz/Foto REUTERS

Drugi je bio Sainzov momčadski kolega Monežanin Charles Leclerc, a treći Britanac Lando Norris u McLarenu



MELBOURNE Carlos Sainz pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melbourneu, a s Ferrarijem je Španjolac prekinuo niz od devet pobjeda trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena u Red Bullu, koji se ovaj put povukao iz zbog problema s kočnicama.


Drugi je bio Sainzov momčadski kolega Monežanin Charles Leclerc, a treći Britanac Lando Norris u McLarenu.


Španjolac je do pobjede došao samo dva tjedna nakon operacije slijepog crijeva. Zbog toga je propustio posljednju utrku u Saudijskoj Arabiji, a njegov nastup u Melbourneu bio je pod znakom pitanja do petka.




Ipak, odveo je besprijekornu vožnju na stazi Albert Park i iskoristio Verstappenov dar. Nizozemac je morao je napustiti utrku zbog požara na kočnicama.


“Ovo sve pokazuje da je život ponekad lud. Sve što se događalo na početku godine, postolje u Bahreinu, pa slijepo crijevo, pa povratak, pobjeda… bilo je kao na vrtuljku. Ali uživao sam i svim bih vozačima preporučio da ove zime odstrane slijepo crijevo”, kazao je Sainz.


Bila je to prva dvostruka pobjeda Ferrarija nakon dvije godine, a posljednji put ovako su slavili u Bahreinu 2022. kada su oba bolida Red Bulla rano završila utrku.Ovaj put drugi vozač Red Bulla Sergio Perez zauzeo je peto mjesto.


U ukupnom poretku i dalje vodi Verstappen (51 bod), ispred Pereza (36) i Leclerca (28).