Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

ATP Rim

Carlos Alcaraz senzacionalno ispao u 3. kolu Rima, mađarski kvalifikant ide na Bornu Ćorića

Autor: Hina

15.05.2023. 15:56
Carlos Alcaraz senzacionalno ispao u 3. kolu Rima, mađarski kvalifikant ide na Bornu Ćorića

Foto: Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Španjolac, koji će se za tjedan dana vratiti na vrh pojedinačne ATP ljestvice, od pariškog dvoranskog Mastersa 2021. i poraza od Huga Gastona, koji je tada bio rangiran kao 103. na svijetu, nije izgubio od tenisača izvan društva Top 100



Mađarski 23-godišnji kvalifikant Fabian Marozsan (ATP – 135.) kreator je senzacionalne pobjede u 3. kolu ATP Masters 1000 turnira u Rimu, gdje je sa 6-3, 7-6 (4) svladao drugog tenisača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza te će biti suparnik Borni Ćoriću u osmini finala.


Ovogodišnji turnir u Rimu prvo je natjecanje na razini ATP Toura na kojem je Marozsan uopće nastupio u glavnom turniru, a na seriji Mastersa 1000 do sada nikada nije zaigrao ni u kvalifikacijama.


Da bi došao do glavnog turnira 23-godišnji Mađar je izbacio Kazahstanca Skatova (6-0, 2-6, 7-5) i Brazilca Meligenija Alvesa (7-5, 6-1), da bi pobjednički niz nastavio u glavnom turniru svladavši u prva dva kola Francuza Corentina Mouteta (6-0, 6-7, 6-2) i Čeha Jirija Lehečku (4-6, 6-1, 7-6).




No, nitko nije mogao očekivati da će Mađar dočekati i osminu finala u ždrijebu. Alcaraza je “izbombardirao” forhendima i iskoristio nešto lošije izdanje drugog igrača svijeta. Mađarskom tenisaču odličnog servisa za osvajanje prvog seta dovoljan je bio jedan ‘break’, a kad je novi napravio za 4-3 u drugom setu, nagovijestio je senzaciju.


Alcaraz se vratio u sljedećem gemu. Odluka je ostavljena za ‘tie-break’ u kojem je drugi tenisač svijeta poveo sa 4-1 i činilo se da će napraviti preokret. No, dogodilo se upravo suprotno – Marozsan je napravio niz od šest poena i probio se do osmine finala na svom prvom natjecanju na razini ATP Toura. Do danas mu je najveći uspjeh bilo osvajanje dva Challengera, ove godine u turskoj Antalyji i prošle godine u Banja Luci.


Španjolac, koji će se za tjedan dana vratiti na vrh pojedinačne ATP ljestvice, od pariškog dvoranskog Mastersa 2021. i poraza od Huga Gastona, koji je tada bio rangiran kao 103. na svijetu, nije izgubio od tenisača izvan društva Top 100. Fabian Marozsan je prekinuo taj niz.


Mađar će u srijedu igrati meč za četvrtfinale protiv najboljeg hrvatskog tenisača Borne Ćorića (ATP – 16.) koji je sa 7-6 (3), 6-1 svladao Španjolca Roberta Carballesa Baenu (ATP – 51.).