ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

US Open

Borna Gojo saznao suparnika na putu prema osmini finala US Opena, Nikola Mektić i Donna Vekić prošli u parovima

Autor: Hina

31.08.2023. 09:31
Borna Gojo saznao suparnika na putu prema osmini finala US Opena, Nikola Mektić i Donna Vekić prošli u parovima

Foto: Borna Gojo/Foto V. KARUZA

Od hrvatskih predstavnika jedini je poraz doživio Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan u prvom kolu mješovitih parova



Češki 30-godišnji tenisač Jiri Vesely (ATP – 437.) bit će suparnik Borni Goji u 3. kolu US Opena u New Yorku, nakon što je u maratonskom meču 2. kola, nakon četiri sata i sedam minuta igre svladao Argentinca Francisca Cerundola (ATP – 20.) sa 7-6 (5), 6-2, 3-6, 2-6, 7-6 (10-6).


Ljevoruki Čeh, koji je nakon prošlodišnjeg US Opena izbivao s terena osam mjeseci zbog ozljede, osvojio je prva dva seta, da bi se 25-godišnji Cerundolo vratio osvojivši sljedeća dva seta. Argentinac je dvaput imao prednost ‘breaka’ u odlučujućem setu (3-2, 6-5), ali se oba puta Vesely vraćao oduzimanjem servisa. Čeh je u odlučujućem “tie-breaku” poveo 6-2 i tu prednost pretvorio u pobjedu koja mu je donijela izjednačavanje najboljeg rezultata na US Openu.


Gojo i Vesely će meč za plasman u osminu finala US Opena igrati u petak, a to će biti njihov prvi međusobni dvoboj.




Trećeg dana US Opena započeli su i mečevi u konkurenciji parova. Nikola Mektić je s Nizozemcem Robinom Haaseom prošao u drugo kolo muških parova pobjedom 6-3, 6-7 (5), 7-6 (10-6) protiv Srbina Nikole Ćaćića i Rumunja Vlada Cornee.


U konkurenciji ženskih parova do 2. kola su stigle Donna Vekić i Čehinja Karolina Pliškova koje su sa 6-4, 6-7 (4), 6-3 svladale Luciju Bronzetti i Japanku Eri Hozumi.


Od hrvatskih predstavnika jedini je poraz doživio Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan u prvom kolu mješovitih parova. Sa 7-6 (6), 7-6 (4) svladali su ih Nijemac Tim Puetz i Meksikanka Giuliana Olmos.