Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Druga liga odbojkašica Jug

Benkovac se predstavio u tri kategorije

Autor: Šime Ćurko

15.02.2024. 11:00
Benkovac se predstavio u tri kategorije

Foto: OK Benkovac



U Drugoj ligi odbojkašica regije Jug (četvrti rang) natječu se četiri ekipe, među kojima su iz Zadarske županije, Benkovac i Bibinje. Do sada su odigrana tri turnira, nakon kojih vodi Dubrovnik II s maksimalnih devet pobjeda. Drugi je Benkovac s omjerom 5-4, a slijede Mladost 2000 iz Knina i Bibinje s dvije pobjede i sedam poraza.


– Kvalitetnim i sustavnim radom proteklih nekoliko godina formirana je ekipa koja igra i lijepo i efikasno. Sastav mahom čine kadetkinje i mlađe kadetkinje dok je jedina juniorka u klubu ujedno i kapetanica, Ana Mamić. Do kraja Druge lige ostao je još turnir u Benkovcu gdje će se rasplesti konačni redoslijed, te podijeliti priznanja najboljim ekipama – kaže Šime Bolić, trener Benkovčanki, za koje u Drugoj ligi nastupaju: Ana Mamić, Anja Bolić, Marina Djeveljekaj, Sara Stijepić, Nina Ivanišević, Lana Lepur, Iva Šimunac, Maja Bačić, Dina Mamić, Eva Lončar, Victoria Batur i Antea Mikulić. Benkovac trenutačno ima tri natjecateljske kategorije. U Trećoj klub zauzima peto mjesto u konkurenciji deset ekipa, dok su mlađe kadetkinje šeste.


– U Trećoj ligi se nadamo plasmanu među četiri najbolje ekipe, koje će izboriti doigravanje. Kad je riječ o mlađim kadetkinjama, za koje trenutačno nastupaju djevojčice 2010. i 2011. godišta, cilj je razvoj mladih igračica. Imamo i najmlađu ekipu za malu odbojku koja je u svom prvom nastupu na turniru u Novalji osvojila prvo i treće mjesto. Veliku podršku pružaju nam Sportska zajednica Grada Benkovca, roditelji i navijači, kojih je svakom utakmicom sve više na utakmicama – zaključio je Bolić.