Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svjetski skijaški kup

Aleksander Aamodt Kilde operiran nakon teškog pada, ništa nije slomljeno

Autor: Hina

14.01.2024. 11:35
Aleksander Aamodt Kilde operiran nakon teškog pada, ništa nije slomljeno

Foto: Jedna od fotki Kildeova pada u Wengenu/Foto REUTERS

Norvežaninu je pri padu rasječen mišić lista desne potkoljenice i pretrpio je iščašenje ramena



BERN Norveška skijaška zvijezda Aleksander Aamodt Kilde, koji je u subotu pao pri velikoj brzini u zadnjem zavoju spusta u švicarskom Wengenu i završio u zaštitnoj ogradi, operiran je u bolnici u Bernu, ali je izbjegao lomove kostiju i ozljedu ligamenata koljena.


Kildeu je pri padu rasječen mišić lista desne potkoljenice i pretrpio je iščašenje ramena.


“Nema slomljenih kostiju, ali je ozlijeđen”, izjavio je dr. Marc Jacob Strauss koji predvodi liječničku ekipu pod čijim je nadzorom 31-godišnji norveški skijaš koji se također oglasio porukom na Instagramu.




“Zahvalan sam na svim riječima ljubavi i potpore. Ovaj sport može biti brutalan, ali ga još uvijek volim”, poručio je Kilde uz fotografije iz bolničke postelje uz koju se nalazi i njegova djevojka, najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin, koja je propustila utrke u brzim disciplinama kojima je ovaj vikend domaćin austrijski Altenmarkt-Zauchensee.


S obzirom na to da su vijesti o Kildeovom zdravstvenom stanju mnogo bolje nego što su bile neposredno nakon pada, zbog kojeg je helikopterom morao biti prebačen sa staze u bolnicu, postoji mogućnost da ćemo osvajača Velikog kristalnog globusa 2020. još možda i vidjeti na stazi u ovoj sezoni. No, zasada nema nikakvih prognoza o tome kada bi se Kilde mogao ponovno početi natjecati.