Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NBA LIGA

Okršaj vodećih momčadi Istoka: Milwaukee Bucks svladali Celticse

Autor: Hina

12.01.2024. 13:19
Okršaj vodećih momčadi Istoka: Milwaukee Bucks svladali Celticse

Foto: Reuters



Sinoć je u NBA odigrano pet utakmica, a u okršaju vodećih momčadi Istočne konferencije drugoplasirani Milwaukee Bucks su kod kuće sa 135-102 svladali prvoplasirane Boston Celticse. Bobby Portis ušao je s klupe i postigao rekordnih 28 koševa i 12 skokova za Milwaukee koji je izbjegao treći uzastopni poraz.


Zvijezda Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo dodao je 24 ubačaja, 12 skokova i šest asistencija za 26 minuta, a Damian Lillard je ubacio 21 koš.


Bostonova petorica startera nisu igrala u drugom poluvremenu. Jaylen Brown je zabio 10 koševa i bio je jedini starter Celticsa koji je završio s dvoznamenkastim učinkom. Jayson Tatum ubacio je sedam, Kristaps Porzingis i Jrue Holiday svaki po šest, a Derrick White završio je s dva koša. Najbolji strijelac Bostona bio je Preston Pritchard s 21 košem, a Sam Hauser je dodao 15.




Phoenix Suns su na gostovanju, predvođeni Bradleyem Bealom i njegovih 37 koševa, sa 127-109 pobijedili Los Angeles Lakerse. Devin Booker dodao je 31 koš, a Kevin Durant 18 poena za Sunse koji su pobijedili Lakerse po prvi put u četiri pokušaja ove sezone.


Kod Lakersa najbolji je bio D’Angelo Russell sa 19 koševa, a Max Christie 14 za Lakerse koji su izgubili peti put u posljednjih sedam utakmica. Anthony Davis i LeBron James utakmicu su završili s 13, odnosno 10 koševa. Dallas Mavericks su, iako bez Luke Dončića, kod kuće sa 128-124 bili bolji od New York Knicksa.


Pobjedu im je osigurao raspoloženi Kyrie Irving koji je zabio 44 koša, a Tim Hardaway Jr. je dodao 32. Green je izjednačio svoj rekord sezone s 18 poena, a Grant Williams je zabio 11 za Dallas, koji je slavio četvrti put u zadnjih pet utakmica.


U redovima New Yorka, kojem je prekinut niz od pet pobjeda, najbolji je bio Julius Randle s 32 koša. Jalen Brunson ubacio je 30 poena protiv svoje bivše momčadi, DiVincenzo je dodao 19 poena, a OG Anunoby 10.


Oklahoma City Thunder su kod kuće sa visokih 139-77 “razbili” Portland Trail Blazerse, a Shai Gilgeous-Alexander ubacio je za pobjedu svoje momčadi 31 poen.


Josh Giddey ostvario je svoj prvi triple-double ove sezone sa 13 koševa, 10 skokova i 12 asistencija. Ovo je treća uzastopna i osma u zadnjih deset utakmica za Oklahomu, a peti poraz za Portland u šest utakmica.


Thunder je imao šest igrača s dvoznamenkastim učinkom, a Portland je imao samo dvojicu – Anferneea Simonsa koji je utakmicu završio s 14 poena i Scoota Hendersona s 13.


Cleveland Cavaliersi i Brooklyn Nets su utakmicu odigrali u Parizu, a Cavaliers su sa 111-102 bili bolji od Netsa.


Predvodio ih je Donovan Mitchell sa 45 koševa, od čega je 21 zabio u zadnjoj četvrtini, a svemu je tome pridodao 12 skokova. Caris LeVert dodao je 21 poen, dok je njegov bivši suigrač iz Brooklyna Jarrett Allen ostvario svoj osmi uzastopni double-double učinak s 12 poena, 12 skokova i četiri blokade za Cleveland.


Mikal Bridges i Cam Thomas zabili su svaki po 26 za Netse kojima kojima je ovo 12. poraz u 15 utakmica.