Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

UTRKA

Okončana treća etapa humanitarnog ultramaratona. Trkače u Kninu dočekala djeca

Autor: Marin Smolčić

20.11.2023. 11:49
Okončana treća etapa humanitarnog ultramaratona. Trkače u Kninu dočekala djeca

Foto: Marin Smolčić



Sve više domaćih medija počeli su intenzivno pratiti tijek velike  humanitarne utrke  od Plitvica do Aržana, rodnog mjesta Josipa Jovića, prve hrvatske žrtve Domovinskog rata. Humanitarnu utrku pod nazivom „Josipu za rođendan-Janu za život“ tijekom ukupna 243 kilometra neprestano će trčati šestero članova Atletskog kluba „Plitvice, dok će brojni matartonci uplatom od 15 eura po kilometru trčati svoju dionicu i financijski pomoći 8. mjesčnom Janu Rukavini, dječaku koji se nalazi na liječenju u Njemačkoj. U ovu akciju već su se uključili brojni ljudi dobra srca koji neće trčati, ali svakako žele pomoći u liječenju dječaka Jana.


Jučer su ultramaratonci  iz AK Plitvice završili drugu od ukupno četiri etape ultramaratona Plitvice-Aržano od Gračaca do Knina i time istrčali ukupno 137 kilometara. Na prve dvije dionice pratila ih je i jedna dama, maratonka Danijela iz Zagreba koja će nakon prijelaznog roka postati i punopravna članica AK Plitvice, ali koja zbog obaveza nije u mogućnosti trčati ultramaraton do cilja.


Kako bi ih podržali jučer su se na zadnjih pet kilometara do cilja u Kninu maratoncima pridružili prijatelji iz AK Knin, a umorne maratonce najviše su razveselili mališani koji su ih dočekali na cilju. Već danas maratonci kreću na treću, pretposljednju etapu ultramaratona dugu 68 km na relaciji Knin – Sinj. Prema planu ultramaraton se završava sutra u Aržanu, na rođendan Josipa Jovića.