Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

INCIDENT U ZADRU

Oglasila se i ABA liga: 'Učinit ćemo sve da utakmica prođe bez ijednog incidenta'

Autor: Portal ZL

12.11.2023. 08:30
Oglasila se i ABA liga: 'Učinit ćemo sve da utakmica prođe bez ijednog incidenta'

Foto: Luka Jeličić



Nakon incidenta u Zadru u kojem su napadnuti ljudi iz delegacije beogradskog kluba te novinari koji su stigli sa Zvezdom, priopćenjima su se oglasila oba kluba i Policijska uprava zadarska, a sada su se javili i iz ABA lige.


– Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu navečer i napada na novinara i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbeta, uoči 7. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga j.t.d. snažno osuđuje svaki oblik nasilja te rasnu, seksualnu, vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu diskriminaciju.


ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema hrvatskim Ministarstvu unutarnjih poslova, s namjerom da se svi detalji napada ispitaju što je prije moguće te da organizatori i počinitelji incidenta budu uhićeni i da im se sudi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, gdje su se napadi odvili.




Istovremeno, kroz komunikaciju s klubovima i osiguranjem, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izoliran slučaj, koji baca sjenu na sve postulate ABA lige i temelja na kojima je osnovana. Uvjereni smo da ćemo zajedno dobiti ovu bitku i da će, kao i prije, ABA liga i dalje spajati, a ne dijeliti ljude“, stoji u priopćenju ABA lige.