ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadar ekipno najbolji

Održan XI. Zadar open, međunarodni turnir u hrvanju za mlađe uzraste

Autor: Šime Ćurko

05.07.2023. 20:05
Održan XI. Zadar open, međunarodni turnir u hrvanju za mlađe uzraste

Foto: HK Zadar



Održan je Zadar open, XI. Međunarodni turnir u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom za djevojčice dječake kadetkinje i kadete, u organizaciji Hrvačkog kluba Zadar. Prvi dio turnira počeo je u OŠ Zadarski otoci sa 166 natjecateljica i natjecatelja (24 djevojčice i 144 dječaka) koji su došli iz 18 klubova: Šibenik, Split, Gospić, Hrvatski dragovoljac, Trešnjevka, Sesvete, Podravka, Gladijator Maro Perak, Vindija, Sisak, Lika, Ludbreg, Petrinja te iz Švedske, Göteborgs Atletklub, iz Njemačke KFC Leipzig, iz Bosne i Hercegovine HK Bosna, a iz Austrije Ringsport Viva Neufeld.


Na turniru je nastupilo je 35 predstavnika HK Zadar. Kako je tog dana vrijeme bilo vrlo nepredvidivo i nepovoljno za svaku prognozu u zadnji trenutak je i fnalni dio turnira, umjesto na Poljani Ivana Pavla II (Forum), kako je to bilo planirano, održan je u dvorani na Bilom brigu. Ekipno prvo mjesto zauzeo je Zadar s 108,5 bodova, druga je Vindija (62 boda), treći Šibenik (51,5), a četvrti Sesvete (48,5).


– Naši su članovi vrlo ozbiljno shvatili ovo natjecanje, što se vidjelo i na rezultatima. Bilo je veselo, ali i ozbiljno u sportskom dijelu, odnosno onako kako i treba biti – kaže Vladimir Menčik, trener Zadra, uz napomenu da je po završetku turnira počeo deseti hrvački trening kamp za djecu i mlade.





– Činjenica da smo se održali deset godina govori o kvaliteti kampa, u kojem ovo ljeto radi devet vrlo angažiranih trenera – dodao je Menčik i najavio nastup dvoje klupskih reprezentativaca.


– Lovre Strika krajem tjedna ide u Kapošvar na Europsko prvenstvo do 15 godina, dok je Anabela Rados na pripremama reprezentacije do 17 godine, s kojom će početkom kolovoza nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu.


Premda je još praktički početnica, Rados se ovo ljeto već natjecala na Europskom prvenstvu u Albaniji. Hrvanje trenira tek nešto manje od dvije godine, ali svojim predispozicijama i radom vrlo brzo je zauzela mjesto u reprezentaciji, što ne znači da će i rezultati baš biti ekvivalent svime što je postigla u ovom kratkom periodu.