Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ljubav prema košarci

Održan Kids’ Day Zadarske ljetne lige

Autor: Paulo Sarić

14.08.2023. 09:27
Održan Kids’ Day Zadarske ljetne lige

Foto: MATEJ NIMAC/ZADARSKA LJETNA LIGA



Već po tradiciji, kao uvod u veliki krešendo Zadarske ljetne lige poslužio je Kids’ Day koji je na rasporedu bio u petak navečer uoči okršaja za treće mjesto između Voštarnice i Konobe Rafaelo Melada. Revijalna utakmica između izabranih vrsta grada Zadra i Zadarske županije na vanjski teren ŠC Višnjik privukla je mnoštvo roditelja i ostalih članova obitelji zadarske »dice« koja su pod vodstvom proslavljenih košarkaša Ive Ivanova i Roka Stipčevića demonstrirala svoje košarkaške vještine, ali i uživala u međusobnom druženju i igri.


I premda je u ovakvim susretima rezultat gotovo uvijek u drugom planu, valja kazati da je nakon zanimljivog dvoboja do pobjede stigla ekipa grada Zadra koja je slavila s 53:47. Prednost je u jednom trenutku iznosila i velikih plus 16, ali dječaci Roka Stipčevića se nisu predavali, već su pokazali veliku borbenost i pravo sportsko srce te su se u završnici primaknuli na samo posjed zaostataka (49:47), no od potpunog preokreta nije bilo ništa.


Debi na klupama


Ovogodišnji Kids’ Day ostat će upamćen i kao debi na klupi dvojice uspješnih zadarskih košarkaša koji su nedavno završili s igračkim karijerama, pri čemu se Ivanov već uputio u trenerske vode te će od nadolazeće jeseni pomagati Roku Jurlini u radu s juniorima i razvojnom momčadi Zadra.




– Kids’ Day je velika stvar za djecu koja su nastupila, ali i za samu Zadarsku ljetnu ligu i njenu organizaciju koja se iz godine u godinu diže na razinu više. Posebno mi je drago je vladao veliki interes od strane roditelja i naših najmlađih te se nadam da smo nekima od njih pomogli da dodatno zavole košarku i sport – kazao je nekadašnji kapetan Zadra Ive Ivanov.



Premda revijalna, sama utakmica nije mogla proteći bez sportskog naboja i pokojeg prijateljskog podbadanja dvaju starih znanaca iz Zadra, koji su s vidljivim guštom vodili okupljenu dječicu.


– Ovo je zaista izvrsna priča koja čitavu Zadarsku ljetnu ligu diže na višu razinu. Gradu nedostaju fanatici i entuzijasti poput momaka koji vode ovaj projekt. Ljetna liga je postala prepoznatljiva i daleko izvan granica Zadra te vjerujem da će u nadolazećim godinama dodatno napredovati.


Tu smo da im pomognemo, jer kada vidite ovakvu ljubav prema sportu, postane vam jasno da je to jedina prava osnova za sve ostalo – naglasio je Rok Stipčević.


Dama među dječacima


Kao kuriozitet valja istaknuti da je među tridesetak dječaka svoje mjesto na terenu našla i jedna cura. Riječ je o Mariji Škari koja se izvrsno nosila s muškom konkurencijom.


– Drago mi je što sam dobila poziv i moram reći da su me dečki zaista jako lijepo dočekali i prihvatili. Nisam navikla igrati protiv dječaka pa mi je taj dio bio mali izazov, no zaista sam uživala na terenu. Sve je bilo super.


Odigrali smo fer i pošteno i uživali u košarci, a na koncu je sreća bila nešto više na našoj strani – poručila je jedina djevojčica na ovogodišnjem izdanju Kids’ Daya Zadarske ljetne lige.