Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pukla ljubav

Odlazak Lea Messija iz PSG-a sve izgledniji, vlasnici kluba za argentinsku zvijezdu spremaju smanjenje ugovora

Autor: Denis Frančisković

05.04.2023. 07:30
Odlazak Lea Messija iz PSG-a sve izgledniji, vlasnici kluba za argentinsku zvijezdu spremaju smanjenje ugovora

Foto: Leo Messi/Foto REUTERS

Francuski sportski list »L’Equipe« pak piše da bi Messi mogao ostati u PSG-u ako pristane na značajno smanjenje plaće



RIJEKA   Bliži li se priča o Lionelu Messiju i PSG-u kraju? Trebala je to biti bajka, no aktualna realnost postaje nešto sasvim drugo. Prvo je sredinom prošlog mjeseca Argentinac bijesno napustio trening nakon rasprave s trenerom Christianom Galtierom, a zatim su uslijedila dva šokantna domaća poraza, od Rennesa (0:2), potom od Lyona (0:1) Dejana Lovrena. Nakon Rennesa i Lyona zvižduci navijača svojoj najvećoj zvijezdi parali su nebo Parka prinčeva, Tifosi su ljuti na igrača koji previše ne poštuje klub, a zarađuje milijune. No, sve se, izgleda, krije u pregovorima oko nastavka suradnje. »Papirnata ljubav« vezana ugovorom između kluba i Messija traje do lipnja, a razgovori nisu niti započeli.


Odlazak Messija iz redova Parižana nakon isteka ugovora sada je »puno izgledniji, ali ne i izvjestan«, javlja agencija France Presse pozivajući se pritom na izvor blizak klubu.


»Nikakav ugovor nije potpisan, dinamika se potpuno promijenila s PSG-om, koji se manje zalaže za obnovu«, dodaje FP.




Francuski sportski list »L’Equipe« pak piše da bi Messi mogao ostati u PSG-u ako pristane na značajno smanjenje plaće. Klub je predložio njezino smanjenje za četvrtinu i mogućnost da Argentinac pristane na to vrlo je mala, nastavlja »L’Equipe«.


Argentinski kapetan i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Kataru u redove Parižana došao je u ljeto 2021. godine. U lipnju će navršiti 36 godina, a u 67 utakmica u dresu PSG-a zabio je 29 golova i upisao 32 asistencije.


Poljuljani odnosi s trenerom, slaba komunikacija s klubom, zvižduci navijača, dvije sezone zaredom ispadanje u osimini finala Lige prvaka… Pitanje je želi li i sam Messi ostati u takvoj sredini kojoj naslovi prvaka Francuske nisu nešto što bi zadovoljilo bogati klub.


A sve je izgledalo itekako bajno početkom siječnja, nakon što se Argentina na čelu s Messijem popela na krov svijeta. Spominjao se »faronski ugovor«, koji igrač i njegov otac menadžer neće odbiti. Messi zarađuje 30-ak milijuna eura godišnje, za izdašne vlasnike povećanje tada nije predstavljalo problem i činilo se da će Messi u mirovinu otići u Gradu Svjetlosti. Najnovije informacije koje dolaze iz Pariza govore o sasvim drukčijem ozračju.