Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najbolje za zvijezdu

Objavljeni detalji Ronaldove plaće, navodno će novac primati i iz saudijskog fonda

Autor: Hina

09.01.2023. 19:36
Objavljeni detalji Ronaldove plaće, navodno će novac primati i iz saudijskog fonda

Portugalac će dobiti 200 milijuna eura u sklopu svog 2.5-godišnjeg ugovora s Al Nassrom te još 200 milijuna kako bio "ambasador" zajedničke kandidature koju Saudijska Arabija planira podnijeti za dobivanje domaćinstva SP-aPARIZ Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo (37) dobit će više od 400 milijuna eura u Saudijskoj Arabiji, od čega polovicu za promicanje buduće kandidature ove kraljevine za Svjetsko prvenstvo 2030. godine, rekao je izvor blizak njegovom novom klubu za AFP.


Ronaldo je prošlog tjedna i službeno predstavljen u Rijadu, nakon što je potpisao ugovor za saudijski Al Nassr, a za novu momčad trebao bi debitirati 22. siječnja.


Portugalac će dobiti 200 milijuna eura u sklopu svog 2.5-godišnjeg ugovora s Al Nassrom te još 200 milijuna kako bio “ambasador” zajedničke kandidature koju Saudijska Arabija, zajedno s Grčkom i Egiptom planira podnijeti za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstvo 2030. godine, rekao je izvor blizak pregovorima koji je želio ostati anoniman.
Dolazak bivšeg igrača Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa dio je želje vodstva Saudijske Arabije kako bi se privukla pozornost kakvu je dobio katarski susjed koji je bio domaćin Svjetskog prvenstva 2022.


Prema istom izvoru, dogovor su podržali članovi kraljevske obitelji, uključujući prijestolonasljednika zemlje i de facto vladara, Mohammeda bin Salmana.


“Mohammed bin Salman i (njegova braća) Naif, Turki i Rakan, djeca kralja Salmana, svi su počasni članovi Al Nassra, iz vremena prije nego što je njihov otac postao prijestolonasljednik”.


“Htjeli su dati nadmoć svom klubu i staviti ga u središte pozornosti. Najbolji način je bio dovesti najboljeg igrača na svijetu”, dodao je izvor.


Prema tom izvoru, na korištenje je stavljen državni fond Public Investment Fund (PIF).


“Al Nassr i ostali saudijski klubovi nemaju potrebna sredstva za takav ugovor. PIF je bio taj koji je jamčio plaćanje.”


Saudijski fond, koji sve više ulaže u svijet sporta, prošle je godine kupio engleski nogometni klub Newcastle United.


Drugi izvor blizak Al Nassru potvrdio je za AFP da prinčevi stoje iza iznenađujućeg dogovora.


“Braća su bila ta koja su predložila posao i nastojala ga dovršiti pod svaku cijenu”, navodi se.


Al Nassr je osvojio devet naslova prvaka Saudijske Arabije, ali nikada nije bio prvak Azije, za razliku od rivala Al-Hilala, koji je četiri puta bio prvak, te Al-Ittihada, koji je osvojio dva puta azijsku Ligu prvaka.