Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Konačna odluka

Novak Đoković se povukao iz ždrijeba Indian Wellsa, Joe Biden nije odobrio ulazak u zemlju necijepljenom tenisaču

Autor: Hina

06.03.2023. 09:15
Novak Đoković se povukao iz ždrijeba Indian Wellsa, Joe Biden nije odobrio ulazak u zemlju necijepljenom tenisaču

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

SAD trenutačno zabranjuje ulazak necijepljenim strancima u zemlju, a očekuje se da će ta politika biti ukinuta kada vlada prekine proglašenje izvanrednog stanja u slučaju Covida-19 11. svibnjaINDIAN WELLS  Prvi tenisač svijeta Novak Đoković službeno se povukao iz ždrijeba za turnir u Indian Wellsu, objavili su organizatori u nedjelju.


Srpski tenisač, jedan od najistaknutijih sportaša koji nije cijepljen protiv virusa, podnio je zahtjev američkoj vladi prošlog mjeseca za posebno dopuštenje da igra na ATP Masters događajima u Indian Wellsu i Miamiju.


“Prvi tenisač svijeta Novak Đoković povukao se s BNP Paribas Opena 2023. Njegovim povlačenjem Nikoloz Basilashvili kreće na teren”, rekli su organizatori u priopćenju objavljenom kasno u nedjelju.
SAD trenutačno zabranjuje ulazak necijepljenim strancima u zemlju, a očekuje se da će ta politika biti ukinuta kada vlada prekine proglašenje izvanrednog stanja u slučaju Covida-19 11. svibnja.


Đoković se nije natjecao na dva uzastopna ATP Masters turnira u Indian Wellsu i Miamiju, poznatima kao “Sunshine Double”, od 2019. godine.


Prošlog petka senatori Floride Rick Scott i Marco Rubio napisali su pismo američkom predsjedniku Joeu Bidenu pozivajući ga da odobri zahtjev za izuzeće Đokoviću.


Direktor turnira u Indian Wellsu Tommy Haas, Teniski savez Sjedinjenih Država i US Open bili su među onima koji su se također nadali da će 22-strukom Grand Slam pobjedniku biti dopušten ulazak.