Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Treća NL Jug

Zakarić zabijao, Subašić obranio penal

Autor: Šime Ćurko

26.05.2023. 21:35
Zakarić zabijao, Subašić obranio penal

Foto: HNK Zadar



PRIMORAC       1




ZADAR       2


Utakmica bez rezultatskog značaja donijela je revijalnu igru obje momčadi, u kojoj se Zadar bolje snašao i odnio tri boda iz Biograda. U konačnom zbroju to za momčad sa Stanova neće značiti ništa jer je već nakon 0:0 kod Zagore u 28. kolu bilo jasno da od titule prvaka nema ništa, i da je drugo mjesto maksimum. Kad je riječ o kvalifikacijama za Drugu NL još nema potvrde je li Zagora dobila licencu, ili će možda Zadar dobiti priliku za borbu za viši rang.


Većinu vremena lopta je u sučeljavanju susjeda bila na sredini terena, gdje je Zadar (za)držao kontrolu, što mu je i otvorilo put prema pobjedi. Najveću prigodu za izbjegavanje poraza Primorac je propustio u 42. minuti, kada je vratar Anđelo Subašić obranio jedanaesterac Stefanu Lazarevskom.




Dva gola za goste postigao je Goran Zakarić, najprije za 0:1, nakon pogreške domaće obrane, a potom i završnih 1:2 iz jedanaesterca u 65. minuti. Zakarić je u prošlom kolu zabio sva tri gola Zadra protiv GOŠK-a iz Kaštela, pa mu je učinak u 12 utakmica 13 golova za potvrdu da riječ o vrlo zanimljivom igraču, čije su kvalitete podigle igru »plavo-bijelih«.


Ipak, nedovoljno za prvo mjesto, koje će danas proslaviti Zagora na domaćoj utakmici protiv Splita. Primorcu, koji će sezonu završiti u gornjem domu, ostalo je još odigrati finale Županijskog kupa u srijedu 31. svibnja u 18 sati na Stanovima protiv Dragovoljca iz Poličnika.


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Sudac: Ivan Anić. Pomoćnici: Agičić, Kraljević (svi Zadar). Strijelci: 0:1 Zakarić (32’), 1:1 Mrkić (53’), 1:2 Zakarić (65’ – 11 m). Žuti karton: Stojanov (Primorac).


PRIMORAC: Stojanov, Mandaw, Torbarina, Kulaš, Birkić (od 75’ Skybinskyi), Bitunjac, Vodopija, Lazarevski (od 80’ Gašpar), Mrkić (od 75’ Nakić), Okechukwu (od 75’ Pavlović), Jurišić. Trener: Mirko Labrović.


ZADAR: Subašić, Rončević (od 46’ Zebić), Mrkela, Banović (od 68’ Uskok), Senkić (od 68’ Butić), Budić, Viduka, Zakarić, Vuko, Pranić (od 72’ Šoša), K. Torbarina. Trener: Dragan Blatnjak.