Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

pripreme za sezonu

Zadar želi titulu, Blatnjak u Primorcu, Hrvatski vitez najavio velike stvari

Autor: Alen Plahinek

19.07.2023. 19:30
Zadar želi titulu, Blatnjak u Primorcu, Hrvatski vitez najavio velike stvari

Foto: HNK Zadar



Nogometaši Zadra, predvođeni novim trenerom Marinom Oršulićem, počeli su na Stanovima pripreme za sezonu u Trećoj NL Jug. Treći je to pokušaj lova na Drugu NL, odnosno treći ligaški rang.


– Svima želim puno sreće u novoj sezoni u kojoj, ne treba kriti, očekujemo naslov prvaka. Od igrača očekujemo pravi pristup treningu i zalaganje, na utakmicama borbu za bodove, a izvan terena gospodsko ponašanje – kazala je Iva Bokanović, predsjednica Zadra, u prvom obraćanju igračima.


Na travnjaku su predsjednici Bokanović društvo pravili predstavnici klupske uprave Ante Fain, Ivan Milin i Tomislav Ročak, skupštinar Krševan Santini te Josip Bepo Bajlo i bivši igrač Zadra Josip Bilaver. Treneru Oršuliću asistirali su pomoćnik Zvonimir Jurić i trener vratara Krešimir Jaklin. Svima im je cilj isti.




– Mnogi su bili iznenađeni mojom odlukom da nakon drugoligaške zmijavačke Croatije preuzmem Zadar u četvrtom rangu natjecanja, ali ta odluka nije bez pravog rezona. Želimo titulu prvaka Treće NL, potom i naslov u Drugoj ligi – rekao je Oršulić.


Na prvom okupljanju bili su: vratari Luka Matasović, Anđelo Subašić i Max Matulić, stoperi i defenzivni bočni Josip Iveljić, Šime Gregov, Toni Baričević, Richard Djeveljekaj, Matteo Pranić, Hrvoje Rončević i Anđelo Kordić, veznjaci Domagoj Muić, Tin Jukić-Peladić, Krešimir Luetić, Kristijan Jurić, Ivan Brkić, Josip Stojčević i Mateo Dunić. Tako su prvi trening odradila 22 igrača, od kojih polovica lani nije nosila dres Zadra.



– Roster upotpunjuju napadači Goran Zakarić, Ante Vukadinović, Božo Ricov i Marin Vučković, dok je 20-godišnji argentinski stoper Ariel Facundo Buenanueva, lani igrač Zagreba, došao na probu – objavili su iz kluba.


Hrvatski vitez


Marko Pinčić ostao je na klupi Hrvatskog viteza, s kojim je počeo pripreme za novu sezonu. Lani su Posedarci bili četvrti u Trećoj NL Jug, iza Zagore, Zadra i Junaka.


– Na prvom treningu bili su svi igrači, i svi smo motivirani za početak rada. Napravili smo jako dobru selekciju i imamo odličan spoj iskustva i kvalitete te talenta kod mlađih igrača iz naše županije, koji su stalni dio naše momčadi. Pripremno razdoblje provest ćemo unutar županije te imamo planirani šest kontrolnih utakmica. Veselimo se početku i jako smo nestrpljivi jer trenutačno imamo momčad za velike stvari – poručio je trener Pinčić.


Momčad Hrvatskog viteza, vratari: Pinčić, Ivančić, Brala, Obrambeni: Ivandić, Pedišić, Ćelić, Kevrić, Mario Surać, Tokić, Jurjević, Batur. Vezni: Begonja, Čurjurić, Zdrilić, Knežević, Šalina, Milan Kralj. Napadači: Jordan, Blažević, Čirjak, Pavlović, Martin Surać, Roko Klanac, Vlatko Kralj.


Primorac


Prvi trening pred sezonu u Trećoj NL Jug, odradili su i nogometaši Primorca, na čijoj je klupi trenera Mirka Labrovića zamijenio Dragan Blatnjak. Treći je to Blatnjakov dolazak u Kraljevski grad, nakon što je na trenerskim početcima poveo Primorac u sezoni 2015./16. te 2017./18.



– Mislio sam da neću raditi neko vrijeme nakon Zadra, ali stigla je ponuda iz Biograda koju sam odmah prihvatio. Već sam treći puta tamo, Biograd i ja se volimo na neki svoj način. Čim su me pitali želim li preuzeti klupu, sve smo dogovorili za »pet minuta«. Odradili smo prvi trening i upoznao sam se s igračima.


Znam jako dobro one starije, kao uostalom i oni mene. Sada je sve na tome kako ćemo se shvatiti ja i mlađi igrači, koji su tek ušli u seniorski nogomet. Cilj je biti u vrhu lige u kojoj ima mnogo kvalitetnih, podjednakih klubova, tako da će biti zanimljiva sezona.


Prošli sezonu Primorac je bio šesti, dakle ove godine idemo prokušati to poboljšati – poručio je Blatnjak kojem su se na prvoj prozivci odazvali: Mate Stojanov, Antonio Čulin, Dino Sikirić, Nikola Stura, Domagoj Torbarina, Dino Kulaš, Vice Birkić, Karlo Kadija, Frane Bitunjac, Luka Vodopija, Roko Nakić, Stefan Lazarevski, Musa Yusuf, Luka Koceić, Bruno Gašpar, Marko Gambiraža, Boris Labus, Nikola Jurišić, Nino Jurjević-Adžić, Domagoj Dražina, Artem Tserr, David Vasilj, Aliya Muhamed Okechukwu.


Pomoćni trener je Stipan Banić, a trener vratara bit će Edo Bubnjar, koji će zamijeniti Radenka Šimunova. Iza Šimunova je uspješan desetogodišnji rad u Primorcu, no zbog zdravstvenih razloga uzeo je predah od trenerskog posla.


– Ostajem uz momčad koliko budemo mogao – kaže Šimunov kojeg čeka operacija kuka.