Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Liga prvaka

Večeras susreti 4. kola Lige prvaka: Grogirani Milan dočekuje PSG, Gvardiol i Kovačić traže i četvrtu pobjedu u skupini

Autor: Igor Duvnjak

07.11.2023. 16:27
Večeras susreti 4. kola Lige prvaka: Grogirani Milan dočekuje PSG, Gvardiol i Kovačić traže i četvrtu pobjedu u skupini

Foto: Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Tih 3:0 iz prve utakmice pomaže, ali ovo će biti jedna druga utakmica i moramo joj prići na drukčiji način i, naravno, ići na pobjedu - kaže slovački branič PSG-a, nekadašnji igrač Intera



RIJEKA   Svaka čast velikim susretima u “ligama petice”, ali utakmice u Ligi prvaka, koja se nastavlja večeras i sutra, nešto su drugo, riječ je o grandioznim predstavama koje se jedva čekaju i dugo ih se prepričava. Sirenski je neodoljiv zov brojnih od njih u ovim obračunima skupina, tako je u skupini F u kojoj se Newcastle i Borussija u Dortmundu s drugog mjesta u međusobnom susretu žele zadržati čim bliže vrhu da bi poslije pratile eho velike galame sa San Sira, gdje grogiranom Milanu u goste dolazi veliki PSG.


Domaći Crveno-crni su, istina, među najtrofenijim klubovima svijeta uz Real Madrid i Boca Juniors, od čega je sedam titula prvaka Europe, ali kao u refrenu pjesme “davno je, davno bilo to”. Sadašnjica je tmurna kao ovi jesenjski kišni dani, Milan prima neugodne lekcije kakva je ona nedavna u Parizu. Naravno, “niti jedno zlo ne dolazi samo”, umjesto uspješne generalke uoči velikog susreta na koji dolaze brojni navijači i navijačice s raznih strana, uostalom i iz Rijeke, doživljen je neočekivani domaći prvenstveni poraz s navodnim autsajderom Udineseom.


Ibrahimović


– S PSG-om imamo samo jedan rezultat na umu i morat ćemo odigrati sjajnu utakmicu. Moje izbore s Udineseom diktirali su izostanci Pulišića i Chukwuezea. Moramo puno bolje, razina igre ne može biti kao ova – “otkrivao je toplu vodu” trener Milana Stefano Pioli u satima dok mu je pozicija uzdrmana, a vječno zaposleni tračeri već mu na obzorju vide Zlatana Ibrahimovića. – Imam sve na raspolaganju. Radim dobro. Ako rezultati ne stignu, znači da moram bolje raditi, to je moja odgovornost.




Milan je u Parizu naoko igrao dobro, sve dok Parižani nisu počeli demonstrirati “zakon jačega”. Kylian Mbappe, jedan od najspominjanijih i najboljih svjetskih golgetera, kojeg danima sele u Real, demonstrirao je svoj “zmijski ugriz” nakon kojeg se gosti više nisu oporavili do konačnih 3:0. Naravno, svaka utakmica je druga priča, svjesni su toga i u PSG-u.


– Naravno, ovo će za mene biti jedna posebna utakmica jer sam šest godina igrao na San Siro, koji je prekrasan stadion i na kojem je gostu jako teško igrati. To znam – kazao je Milan Škriniar, sjajni slovački branič PSG-a, koji se naigrao u Interu. – Moramo se dobro spremiti za tu utakmicu koja ni po čemu neće biti laka. Moramo u obrani i napadu raditi kao do sada i kao složna grupa možemo do dobrog rezultata.Tih 3:0 iz prve utakmice pomaže, ali ovo će biti jedna druga utakmica i moramo joj prići na drukčiji način i naravno, ići na pobjedu.


Rodri


»Krupne ribe” mirno plove i naoko lijeno hrane se kao usput plijenom čekajući nove susrete. Misli se tako u prvom redu na večerašnji izlazak Manchester Cityja na domaći travnjak na kojem će mu se nastojati suprotstaviti švicarski Young Boys kako zna i umije, svestan da mu opasnosti praktički prijete sa svih strana. Kultni strateg Građana Pep Guardiola, čiji su igrači u nedavnom ligaškom dvoboju s Bournemouthom okončali pucački trening pobjedom s čak 6:1 i koji na vrhu skupine G kao favoriti dočekuju Boyse, u svojim redovima imaju i hrvatski dvojac, braniča Joška Gvardiola i veznjaka Matea Kovačića, koji su nedavno zabavljali navijače u klupskom videoprogramu. Joško je pritom na pitanje koji su ga suigrači najviše iznenadili, iz buketa majstora izvukao golmana Edersona i vezista Rodrija.


– Eddie je golman, ali sjajno igra s loptom, a Rodri je uvijek na lopti. Način na koji je kontrolira je nevjerojatan – poručio je pritom Gvardiol. Inače, Crvena zvezda doma čeka drugoplasirani kvalitetni Leipzig žudeći za prvom pobjedom u skupini.


U skupini H Barcelona još “liže rane” nakon poraza u El Clasicu, odigrala je bez golova s Getafeom, ali tješi je maksimalan učinak u Ligi prvaka, želi u gostima kod Šahtara u Hamburgu nastaviti pobjednički marš u skupini u kojoj Porto doma s Antwerpenom treba potvrditi ulogu favorita.


Lazio je u proteklim susretima Serie A s klupe ubacivao epskog golgetera kluba Immobilea, sve kako bi ga osvježio za domaći juriš na lidera E skupine Feyenoorda, u kojoj se očekuje da će se drugoplasirani Atletico u Madridu s pradavnim europskim prvakom Celticom učvrstiti na pozicijama dovoljnima za prolaz u iduću fazu Lige prvaka.


 


Semafor


Skupina E (21): Lazio – Feyenoord, Atletico Madrid – Celtic. Poredak: Feyenoord 6, Atletico Madrid 5, Lazio 4, Celtic 1.



Skupina F (18.45):
 Borussia (D) – Newcastle, Milan – PSG (21). Poredak: PSG 6, Borussia (D) 4, Newcastle 4, Milan 2.


 


Skupina G (21): Manchester City – Young Boys, Crvena zvezda – RB Leipzig. Poredak: Manchester City 9, RB Leipzig 6, Young Boys 1, Crvena zvezda 1.



Skupina H (18.45):
 Šahtar – Barcelona, Porto – Antwerp (21). Poredak: Barcelona 9, Porto 6, Šahtar 3, Antwerp 0.