Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

VELIKO PRIZNANJE

Vatreni među 12 nominiranih za FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača u 2023. godini

Autor: Hina

14.09.2023. 20:02
Vatreni među 12 nominiranih za FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača u 2023. godini

Foto: Reuters



Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović nalazi se među 12 igrača nominiranih za nagradu FIFA-e za najboljeg igrača u 2023. godini, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA) na svojoj službenoj internetskoj stranici. Brozović je ovoga ljeta nakon osam godina napustio redove milanskog Intera, s kojim je prošle sezone stigao do finala Lige prvaka, te karijeru nastavio u saudijskom Al Nassru.


Uz njega, za ovogodišnju FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača nominirano je još čak šest igrača koji su prošle sezone nosili dres europskog i engleskog prvaka te osvajača FA Kupa Manchester Cityja, Nijemac Ilkay Gundogan, koji je ljetos prešao u Barcelonu, te Argentinac Julian Alvarez, Belgijanac Kevin De Bruyne, Norvežanin Erling Haaland, Španjolac Rodri i Portugalac Bernardo Silva.


U konkurenciji je još i doitnik ove nagrade prošle godine Argentinac Lionel Messi, koji je ljetos napustio Paris SG i prešao u Inter Miami, pa dvojac iz talijanskog prvaka Napolija Gruzijac Hviča Kvarachelija i Nigerijac Victor Osimhen, zatim Francuz Kylian Mbappe i Englez Declan Rice.




Za najboljeg vratara nominirani su Yassine Bounou, Thibaut Courtois, Ederson, Andre Onana i Marc-Andre ter Stegen, dok su za najboljeg trenera nominirani Josep Guardiola, Simone Inzaghi, Ange Postecoglou, Luciano Spalletti i Xavi.