Hrvatska tim susretom započinje novi ciklus u elitnoj Ligi A, a susret u Lisabonu počinje danas  u 20.45 sati.


„Igramo protiv velikog suparnika, a kod nas počinje nova borba i novo slaganje. Puno toga moramo posložiti, ali to se ne može napraviti na brzinu. Protiv Portugala ćemo igrati u jednom sustavu, kasnije protiv Poljske u Osijeku u drugom. Da vidimo gdje smo. U zadnjem susretu smo pobijedili Portugalce, ali bio je to prijateljski susret. Očekujem nešto sasvim drugačije ovog četvrtka. Ta nas je pobjeda tada možda malo i zavarala prije odlaska na EURO“, osvrnuo se hrvatski izbornik Zlatko Dalić te se potom okrenuo svojoj momčadi.




„Uvijek sam optimist i uvijek vjerujem hrvatskoj reprezentaciji. No, naravno da je jako teško ponavljati stvari koje smo radili u posljednjih sedam godina. To su bila svjetska čuda, pa osvojili smo tri medalje. Za nas je uvijek najvažnije da se pojavljujemo na velikim natjecanjima. Ne, nisam zabrinut, ali treba nam vremena u novom slaganju. Iako ćemo puno toga isprobavati rezultat nam mora biti primaran u Ligi nacija. Ne skrivam to, želio bih da budemo prvi u skupini“.


Nakon gostovanja u Portugalu reprezentaciji slijedi povratak u Hrvatsku i dvoboj drugog kola skupine protiv Poljske. Ta se utakmica igra na osječkoj Opus Areni u nedjelju 8. rujna, s početkom u 20.45 sati.