Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pristeg obranio titulu

U Stankovcima završio malonogometni turnir Croatia kup

Autor: Alen Plahinek

18.08.2023. 18:30
U Stankovcima završio malonogometni turnir Croatia kup

Foto: NK CROATIA STANKOVCI



Posljednjeg dana malonogometnog turnira u Stankovcima, napetost se mogla rezati nožem. U turnir je krenulo 12 momčadi, a za završnicu ostale su četiri najbolje. Pred mnogobrojnom publikom naslov su nakon lutrije šesteraca uzeli igrači Pristega. Nakon regularnog dijela nije bilo pogodaka, iako je susret obilovao odličnim potezima, ali kompaktnost jedne i druge obrane u potpunosti su došli do izražaja.


Pristupilo se raspucavanju sa šest metara, gdje je Pristeg, zahvaljujući vrataru Josipu Kardumu bio uspješniji i drugu godinu zaredom osvojio titulu.


U utakmici za treće mjesto susreli su se momčadi Vukšić i Čista Velika. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka u regularnom dijelu, semafor je pokazivao 1:1. Precizni su bili Anđelo Ponoš za Vukšić i Ivan Pešić za Čistu Veliku. Pošto nakon 40 minuta nije bilo pobjednika, pristupilo se lutriji šesteraca u kojoj je Čista Velika bila uspješnija sa 3:2.


Humanitarni karakter




Ovaj dugovječni turnir u Stankovcima bio je poseban jer poznato malonogometno igralište, s velikim grbom Hajduka u sredini, odlazi u povijest, a skupljali su se i novci za novu kosilicu i opremu za klub. O svemu ovome ispričao nam je Grgo Pelaić, voditelj Croatijine škole nogometa i trener.


– U finalnoj večeri imali smo oko tisuću gledatelja, što je jedno od najposjećenijih finala ikada. Ovo je za nas sve bio poseban turnir jer naše kultno malonogometno igralište odlazi u povijest i gradi se moderno multifunkcionalno igralište tako da je ovo bila prilika da se oprostimo od njega.


Uspjeli smo ostvariti naš cilj, na što sam iznimno ponosan. Naši roditelji su zadnjih 20 dana svog godišnjeg odmora proveli volontirajući za šankom i blagajnom, ali i na tribinama bodreći svoju djecu i pružajući tako podršku turniru, na čemu im se posebno zahvaljujem – kazao je Pelaić.