Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Derbi kola

U Prvoj županijskoj ligi igra se šesto kolo, a sve oči uprte su u Galovac

Autor: Alen Plahinek

14.10.2023. 13:08
U Prvoj županijskoj ligi igra se šesto kolo, a sve oči uprte su u Galovac

Foto: NK Bibinje



Sve je spremno za šesto kolo Prve županijske nogometne lige. Među sedam utakmica koje će se igrati diljem Zadarske županije ističe dvoboj u Galovcu, gdje će se susresti trećeplasirani domaćini i četvrtoplasirano Bibinje. Veliki derbi najavili su stratezi obje momčadi, Alen Vedrić (Galovac) i Damir Čačić (Bibinje).


– Priznajem samo tri boda. Pojačali smo se u odnosu na prošlu sezonu s nekoliko momaka koji su prošli nogometne škole prvoligaških momčadi. Oni jesu bombe u glavi, ali se svi jako dobro slažu na terenu. Uz nekoliko domaćih mladića i onih koji su izgurali prošlu sezonu te novim pojačanjima stvari izgledaju jako dobro.


Uvijek ovisimo sami o sebi. Dobili smo nekoliko utakmica što nam je poticaj za samopouzdanje. Bibinje je čvrsta momčad, ali mislim da su malo slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Sve ovisi o raspoloženju mojih igrača, no ja vjerujem kako će na teren izaći s 300 posto adrenalina u sebi – rekao je Vedrić.


Dvoboj prvaka




Utakmica je na rasporedu danas od 16:15. Obje momčadi u pet su utakmica upisale četiri pobjede i jedan poraz. Galovčani su do izgubili u pretposljednjem kolu, dok Bibinjci nakon poraza u prvom kolu izgledaju iznimno opasno i vratili su se na staze od prošle sezone kada su osvojili titulu. Posebnost susreta je da se radi o dvama prošlosezonskim prvacima, Galovac je osvojio Drugu, a Bibinje Prvu ŽNL.


– Idemo dati sve što možemo pa ćemo vidjeti. Sezonu smo počeli porazom, nakona čega smoi krenuli nanizali pobjede, što nam je zasigurno jako utjecalo na rast samopouzdanja i ono je sada na visokoj razini. Nadam se dobrom rezultatu i utakmici. Svi moji igrači su u potpunosti zdravi i spremni za dvoboj – rekao je Čačić.


Dvije vodeće momčadi lige, Sabunjar i Dalmatinac još ne znaju za poraz ove sezone, a nadaju se s nastaviti s tim trendom. Oba kluba ovo kolo igraju pred svojim navijačima. Prva na teren izlazi momčad iz Crnog, danas u 16 sati, koja pred sobom ima izaov zvan Nova zora.


Momčad iz Svetog Filipa i Jakov povezala je dvije pobjede i u dobroj je formi, što potvrđuju tri boda osvojena u Galovcu, tako da Dalmatinca očekuje sve samo ne »plitak potok«. Sabunjar u Privlaci sutra od 16 sati dočekuje Abecedu ZDC koja je na dnu lige s tri boda, osvojena još u prvom kolu protiv Bibinja.


Pakoštane kod Velebita


Danas još igraju i petoplasirane Pakoštane koje nakon lude utakmice protiv Bibinja gostuju u Benkovcu kod Velebita i traže vraćanje u pozitivan trend. Sutra će Dragovoljac u Poličniku dočekati Zemunik i nadati se brzom izlasku iz krize, Škabrnja je domaćin posljednjeplasiranoj Polači, dok će Zlatna luka u Sukošanu tražiti izlazak iz duboke krize protiv Hajduka iz Pridrage, koji također ne igra baš najbolje.


Sukošanci su nakon pobjede u prvom kolu nanizali četiri poraza zaredom, dok Pridražani igraju toplo-hladnoj formi, poraz, remi, poraz, pobjeda, poraz. S obzirom na njihov trend, ponovno bi trebao doći pozitivan rezultat za njih, no kako nogometaši vole kazati »lopta je okrugla«.