Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Neprimjerena reakcija

Turci priveli pa pustili izraelskog nogometaša, optužen je za poticanje mržnje

Autor: Hina

15.01.2024. 11:30
Turci priveli pa pustili izraelskog nogometaša, optužen je za poticanje mržnje

Foto: Sagiv Jehezkel/Foto REUTERS

Igrač Antalyje priveden je zbog poruke koju je pokazao na svom zapešću tijekom utakmice Super Lige, a koja je aludirala na 100 dana od napada Hamasa u IzraeluANKARA Izraelski nogometaš Sagiv Jehezkel koji igra za kluba Antalya i koji je priveden u nedjelju zbog poticanja na mržnju, pušten je u ponedjeljak u podne, javlja novinska agencija DHA-Sports.


Turska policija privela je Jehezkela i ispitivala ga u ponedjeljak zbog poruke koju je pokazao na svom zapešću tijekom utakmice Super Lige, a koja je aludirala na 100 dana od napada Hamasa u Izraelu 7. listopada, objavili su državni mediji.


Turski ministar pravosuđa Yilmaz Tunc rekao je da tužitelji istražuju Jehezkela pod optužbom za “poticanje ljudi na mržnju i neprijateljstvo” jer je na svom zavijenom zapešću pokazao poruku ispisanu “100 dana, 7.10”, kojom je obilježio datum masakra koje je počinio palestinski Hamas u južnom Izraelu i početak rata u Gazi, uz židovski amblem Davidove zvijezde.
Jehezkel je podigao stisnutu šaku uvis kako bi pokazao poruku nakon što je zabio gol za svoj Antalyaspor protiv Trabzonspora u turskoj Super Ligi u nedjelju.


Istovremeno je izraelski ministar obrane optužio je u ponedjeljak Tursku da služi kao “de facto izvršna ruka Hamasa” nakon što je Jehezkel pritvoren.


U objavi na X-u, ministar obrane Yoav Gallant podsjetio je Tursku na brzu pomoć koju joj je Izrael pružio nakon prošlogodišnjeg potresa i nazvao odnos prema Sagivi Jehezkelu “očitovanjem licemjerja i nezahvalnosti”.