Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dragovoljac okrenuo Polaču

Sve tri vodeće momčadi igraju kod kuće u 16. kolu 1. ŽNL

Autor: Alen Plahinek

16.03.2024. 12:48
Sve tri vodeće momčadi igraju kod kuće u 16. kolu 1. ŽNL

Foto: Luka Jeličić



Županijski nogometni elitni rang ovog vikenda igra 16. kolo, treće otkako su se vratili sa svojih zimskih praznika. Sve je počelo već sinoć kada su u Poličniku svoj susret odigrali Dragovoljac i Polača. Završilo je 2:1 za domaćine, a dvostruki strijelac bio je Toni Letina u razmaku od tri minute, u 69. i 72. minuti igre. Gosti su od 23. minute vodili zahvaljujući Stipi Bašiću, no tri boda nisu dočekali.


Priča se nastavlja danas kada Velebit dočekuje Škabrnju ‘91. Velebit se prometnuo u kandidata za najugodnije iznenađenje proljeća svladavši prije dva tjedna vodeći Sabunjar, a onda prošlog tjedna i Zemunik. S druge strane ni Škabrnja »nije za bacit«. Nova Uprava i trener donijeli su pozitivan šok u momčad s Vlačina koji je trajao do prošlog tjedna kada je upisan poraz od Sabunjara.


Danas još na teren izlaze Dalmatinac iz Crnog te Hajduk iz Pridrage. Momčad iz Crnog je u negativnom nizu od pet poraza zaredom. Galovac će također danas ugostiti Abecedu sporta.




Sutra igraju vodeće momčadi lige koje na vrhu tablice dijele »mršava« dva boda. U poretku vodi privlački Sabunjar s 34 boda koji kod kuće igra protiv Zlatne luke. Drugoplasirane Pakoštane imaju svega bod manje od Sabunjara, a sutra na svojem Krču igraju protiv Nove zore. Trećeplasirani u poretku su Bibinjci koji na svojem terenu dočekuju posljednji Zemunik.


Obje momčadi u ovaj susret ulaze s velikim krilima. Momčad s Lužina u ovom je tjednu upisala prvu ovosezonsku pobjedu, dok su Bibinje iz Županijskog kupa izbacile Primorac iz Biograda. Neizbježno je reći kako će jednoj od te dvije momčadi krila nakon sutra biti podrezana.