Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

SP u Kataru

Samo jedan posto ispitanih Argentinaca vjeruje u pobjedu Hrvatske

Autor: Hina

11.12.2022. 07:12
Samo jedan posto ispitanih Argentinaca vjeruje u pobjedu Hrvatske

Foto: Foto REUTERSMADRID  Publika u Argentini uvjerena je u njezinu pobjedu nad Hrvatskom u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, pokazuje anketa objavljena u tamošnjim sportskim novinama Ole.


Oko 89 posto od ukupno 33.100 čitatelja koji su glasali u internetskoj anketi izjavilo je da će pobijediti Argentina, a samo 11 posto Hrvatska.


Argentina i Hrvatska će odmjeriti snage u utorak u 20 sati dok se dan kasnije u drugom polufinalu susreću Francuska i Maroko.
Ole je objavio i drugu anketu u kojoj je upitao čitatelje – Tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo?


Njih 81 posto je zaokružilo Argentinu, 13 posto Francusku, 5 posto Maroko a tek 1 posto Hrvatsku. Do nedjelje je bilo prikupljeno gotovo 96.000 glasova.


No argentinska televizija TyC Sports upozorava u komentaru na svojoj internetskoj stranici da je potrebno “respektirati Hrvatsku”.


“Argentinske navijače potrebno je podsjetiti, kao što smo ih prethodno tražili i poštivanje Nizozemske, na aktualnu situaciju s Hrvatskom. Posebno na njenu povijest uspjeha na svjetskim prvenstvima”, naveo je TyC Sports.


“Hrvatska ima mješavinu iskustva i mladosti, jasno složenu hijerarhiju s (Lukom) Modrićem, te odličnog vratara. Nadalje, stigla je do polufinala na tri od šest svjetskih prvenstava na kojima je sudjelovala što govori o njenom potencijalu. Potrebno se stoga pripaziti”, napomenuo je taj medij.


Hrvatska se u polufinale plasirala pobjedom nad Brazilom boljim izvođenjem jedanaesteraca dok je Argentina istom metodom bila uspješnija od Nizozemske. Pobjede su u obje zemlje dovele do euforije.


“U Hrvatskoj se nogomet živi na sličan način kao u našoj zemlji”, izvijestio je TyC Sports.


Hrvatska, koja je 2018. godine došla do finala Svjetskog prvenstva, tada je u skupini pobijedila Argentinu s 3-0.


Novine Ole pišu da sadašnje ekipe Argentine i Hrvatske nemaju puno zajedničkog s ekipama koje su se tada sučelile u Rusiji.


“Više je razlika nego sličnosti u odnosu na taj udarac koji su zadali Hrvati”, napominje Ole objašnjavajućii da je tek nekolicina igrača s obje strane igrala u toj utakmici.