Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

EURO 2024

Vatrene je bodrilo rekordnih 50 tisuća navijača na stadionu, HNS čeka kazna zbog baklji

Autor: Hina

15.06.2024. 20:01
Vatrene je bodrilo rekordnih 50 tisuća navijača na stadionu, HNS čeka kazna zbog baklji

Foto: Reuters



Utakmica između Hrvatske i Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu oborila je neslužbeni rekord po broju hrvatskih navijača na gostovanjima.


U susretu između hrvatske i španjolske vrste, gledali smo povijesne scene na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Od 68.844 gledatelja na tribinama se okupilo možda i 50.000 navijača “Vatrenih”, što je sasvim sigurno rekord po broju hrvatskih navijača na gostovanju.


Podsjećamo, svakoj reprezentaciji namijenjeno je 10.000 ulaznica za svaku utakmicu prvog kruga, no hrvatski navijači su još jednom pokazali svoju sposobnost kupivši barem četiri ili pet puta više ulaznica. Nevjerojatne su bile tribina prepunih crveno-bijelih kvadratića.




Do sada se najviše hrvatskih navijača okupilo na finalu Lige nacija u Rotterdamu, kada je susret protiv Španjolske pratilo oko 35.000 naših navijača, te na otvaranju Svjetskog prvenstva 2006. godine, također u Berlinu, kada se na tribinama okupilo 30-35 tisuća naših navijača.


Najupečatljiviji trenutak susreta između “Vatrenih” i “Selecaoa” je bilo izvođenje hrvatske himne i suze prerano umrlo tadašnjeg izbornika Zlatka Kranjčara, koje su vjerojatno svima prva asocijacija na tu utakmicu.


Zanimljivo, sve tri utakmice hrvatska reprezentacija je izgubila. Protiv Brazila je bilo 0-1, Španjolska je u Rotterdamu slavila nakon jedanaesteraca, a u Berlinu s 3-0.


Lijepe slike s Olimpijskog stadiona, nažalost pokvarila je skupina navijača koja je tijekom susreta u nekoliko navrata zapalila baklje i dimne bombe, zbog čega Hrvatski nogometni savez sasvim sigurno čeka nova kazna.