Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Liga prvaka

Real Madrid "petardom" projurio kroz Anfield, Carlo Ancelotti i dalje nerješiv misterij za Liverpool

Autor: A.P.

21.02.2023. 22:56
Real Madrid

Foto: Reuters



Osmina finala ove godine donijela nam je finalni susret prošlosezonske Lige prvaka, Liverpool protiv Real Madrida.
Kvalitetnu i zanimljivu utakmicu, dostojnu nokaut faze Lige prvaka, večeras se moglo gledati u sjeverozapadnoj Engleskoj. Ipak, prvih 45 minuta ostavili su sve zaljubljenike nogometa bez daha.


U konačnici, Real Madrid je nevjerojatnim povratkom, nakon što je gubio 2:0, pokazao zašto je trenutno najbolji klub na svijetu.  Real u drugu utakmicu nosi veliku pobjedu 5:2 i tako je jednom nogom zakoračio u daljnju fazu natjecanja, no očekuje nas još 90 minuta u kojima tko zna što će se desiti.


Večerašnji susret na mitskom Anfield Roadu mnogo bolje otvorili su domaćini. Od prve sekunde bili su iznimno agresivni na zadnju i predzadnju liniju Reala,što im se ubrzo vratilo
Mo Salah je s ruba 16-erca uposlio Darwina Nuneza koji prekrasno petom u trku s nekoliko metara zabija već u 4.minuti, što je značilo totalnu erupciju na već ionako prepunjenom i raspjevanom Anfieldu.
Liverpoo




l ni nakon toga nije popuštao,a novi gol stigao je u 15. minuti. Veliku grešku, da ne kažemo glupost, učinio je Thibaut Courtois i praktički poklonio gol Mohammedu Salahu.
Važno je za istaknuti kako prvih 20-ak minuta, igrači obiju momčadi imaju problema sa skliskim terenom.


Iako Real praktički ništa nije pokazao u prvih 20 minuta uspjeli su smanjiti na 2:1, kada je niotkuda sjevnuo perfektan Viniciusov udarac s ruba 16-erca i odsjeo iza Alissona Beckera.



Novu veliku priliku imali su domaćini u 26.minuti, kada u odlično proigrali Hendersona koji je loptu “bacio u bunar”, a na kraju su Carvajal i Militao očistili s gol linije.


Prvu pravu, lijepo razigranu akciju, “Kraljevi” su odigrali u 31.minuti kada su u nekoliko poteza, doveli Valverdea u zonu šuta, no on to nikako nije iskoristio. Liverpoolov početni pritisak polagano je stao nakon 25-30 minuta utakmice, dok se Real u tom razdoblju razigrao. U 36. minuti, Alisson Becker po uzoru na Courtoisa, radi veliku grešku, da opet ne kažemo glupost, prilikom ispucavanja. Odlučio se za prizemno ispucavanje i u njemu je iz blizine napucao Viniciusa, nakon čega sretno ulazi u gol.



Do kraja poluvremena može još samo izdvojiti kontra Reala koja je završila izvlačenjem lopte s gol-linije.


Niti 3 pune minute u nastavku, Real dolazi do potpunog preokreta.  Prekršaj iz “mrtvog kuta” izveo je Luka Modrić i pronašao glavu Edera Militaoa koji neobranjivo zakucava za vodstvo na Anfield Roadu.



Madriđani su nakon onih uvodnih 20-ak minuta počeli izgledati na momčad na koju smo ih navikli gledati, naročito nakon što su se vratili na teren nakon poluvremena. Krunu na veliki preokret stavio je u 55. minuti, Karim Benzema, svojim prvim golom ove sezone u Ligi prvaka. Nakon brzog duplog pasa s Rodrygom i uz veliku pomoć jednog Liverpoolovog igrača, lopta je sretno po četvrti put večeras završila u Alissonovoj mreži.



Znakove života, Liverpool je pokazao u 65. minuti kada je prethodno izboren korner, a nakon toga, mladi Stefan Bajčetić, koji je večeras po prvi puta nastupio u Ligi prvaka, lijepo pucao iz daljine, no nedovoljno precizno.
Za pokazivanje života, brzo je uslijedila kazna. Nakon velike greške Fabinha otprilike na centru igralištu, uslijedila je kontra u kojoj je, najbolji igrač prošle godine, Karim Benzema svojim drugim pogotkom večeras, očistio prašinu iz gornjeg lijevog kuta Alissonovog gola.



Do kraja utakmice, Liverpool se otvorio i tražio gol za smanjenje gostujućeg vodstva, no to toga nije došlo i pred njima se nalazi težak zadatak na Santiago Bernabeuu ako žele proći “Kraljeve”.


Eintracht Frankfurt- Napoli 0:2


Njemačka momčad, iako je domaćin, nije imala odgovora za Napoli koji je u perfektnoj formi. Dominaciju u prvom poluvremenu, Napoli je konačno okrunio u 40. minuti kada je Osimhen bio precizan. Valja istaknuti kako je talijanska momčad u 36. minuti imala i kazneni udarac, no Kvaratshelia nije bio precizan.


Drugo poluvrijeme, može se sažeti frazom- ista meta, isto odstojanje.


Napoli je i dalje bila bolja momčad na terenu, a u 65. minuti to su potvrdili pogotkom Di Lorenza.


 


Uzvratni susreti večerašnjih utakmica igraju je 15. ožujka u Napulju, odnosno u Madridu. Sutra nas očekuju posljednja dva para osmine finala Lige prvaka u kojima se sastaju Red Bull Leipzig i Manchester City te Inter i Porto.